Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Άσκηση ετοιμότητας στην βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Aγριά Bόλου
Άσκηση ετοιμότητας στην βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Aγριά Bόλου

Άσκηση ετοιμότητας στην βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Aγριά Bόλου

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στη αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Αγριά Βόλου, θα πραγματοποιηθεί Ετοιμότητας της Βόλου, σε με τις ομάδες Πυρασφάλειας της βιομηχανίας.

Πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.

Η Παρούσα αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.

Η Άσκηση Ετοιμότητας θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 (*), υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο (2) ώρες, ανάλογα με την εξέλιξη του συμβάντος.

Σενάριο άσκησης

Γίνεται γνωστό ότι η είναι μεγάλης έκτασης κι έντασης και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της αποθήκης, εκλύοντας μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι εντός.

Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Πραγματοποιείται ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.

Η ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας έχει ενεργοποιηθεί και ήδη έχει απομακρύνει έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

(*) Η ώρα έναρξης της Άσκησης ενδέχεται να μεταφερθεί μισή ώρα πριν η μετά την προγραμματισμένη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση