Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Aσφάλεια πυροσβεστών στην κατάσβεση πυρκαγιών
Aσφάλεια  πυροσβεστών στην κατάσβεση πυρκαγιών

Aσφάλεια πυροσβεστών στην κατάσβεση πυρκαγιών

Αναλύθηκαν οι κίνδυνοι σε σχετική εκδήλωση

 

Η  ασφάλεια των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών ήταν το θέμα σημερινής ημερίδας στο “ΦΟΡΟΥΜ”  , την οποία παρακολούθησαν αξιωματικοί και στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών , Β’ Βιομηχανικής Περιοχής και του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και εθελοντικών ομάδων που συνεργάζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως επισημάνθηκε  ειδικά στο Ν. , όπου το ανάγλυφο είναι ιδιόμορφο και δύσκολο, εφαρμόζεται η καλύτερη στρατηγική και προέχει η ασφάλεια του προσωπικού και στη συνέχεια η της περιουσίας του πολίτη.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου είπε  ότι η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση όσων συμμετέχουν στις δασικές πυρκαγιές, που είναι ένα πολυσύνθετο θέμα και γίνεται προσπάθεια βελτίωσης κάθε χρόνο, από το 1998 που η αρμοδιότητα κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών μεταβιβάστηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε επίπεδο ανέφερε  ότι το ανάγλυφο είναι ιδιόμορφο και δύσκολο, με αποτέλεσμα την  εφαρμογή  της καλύτερης στρατηγικής, λόγω των πολλών δυσκολιών που υπάρχουν και πρόσθεσε: «Πρώτα πρέπει να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των πυροσβεστών και του προσωπικού και μετά τη της περιουσίας του πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Μιλτιάδης Αθανασίου, Περιβαλλοντολόγος M. Sc. Πρόληψης & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν όταν κάποιος προσπαθεί να οριοθετήσει και να σβήσει μια και στις ενέργειες που μπορεί να κάνει για να είναι ασφαλής.

Επίσης  αναφέρθηκε σε περιστατικά του παρελθόντος που είχαν τραγική κατάληξη για τους και κατέληξε σε συμπεράσματα που μπορούν να είναι χρήσιμα την ασφάλεια των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους πυρκαγιές.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι τα δυστυχήματα είναι αρκετά παγκοσμίως και στην Ελλάδα, ενώ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν, με τεχνικές παραμέτρους.

Ο σημείωσε ότι πολλές φορές σε ένα εξελισσόμενο φαινόμενο, όπως είναι η δασική , όσες γνώσεις και εμπειρία να έχει κάποιος, κάτι μπορεί να τον εκπλήξει ή να μη δει, πολλές φορές στη διάρκεια δυστυχημάτων δεν υπάρχει όλη η πληροφορία σε όλους τους συμμετέχοντες σε μια επιχείρηση και συχνά υπάρχουν πολλοί παράγοντες εναντίον κάποιου, που ενεργοποιούνται όταν γίνει και κάποιο ανθρώπινο λάθος.

Τέλος  εκτίμησε ότι οι συνθήκες μπορούν να βελτιωθούν μιλώντας και εκπαιδευόμενοι όλοι μαζί και “παντρεύοντας” την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση με την εμπειρία να βελτιωθούν στον μέγιστο βαθμό οι συνθήκες ασφάλειας των ανθρώπων που ασχολούνται μ’ αυτό το δύσκολο έργο.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση