Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Aρνητικές οι μειοψηφίες του Βόλου στην λειτουργία του Καλοκαιρινού παζαριού
Aρνητικές οι μειοψηφίες του Βόλου στην λειτουργία του Καλοκαιρινού  παζαριού

Aρνητικές οι μειοψηφίες του Βόλου στην λειτουργία του Καλοκαιρινού παζαριού

Αρνητικές  είναι οι μειοψηφίες του Δήμου   στη λειτουργία της  εμποροπανήγυρης, θεωρώνγτας την αναχρονιστικό θεσμό , θέμα το οποίο  καταψήφισαν στη σημερινή έκταση συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Η θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα γίνει στο διάστημα από 1 ως 20 Ιουλίου 2017 και σύμφωνα με την  εισήγηση προβλέπεται μείωση των περιπτέρων από 332 σε 218, λόγω της κρίσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς  ψήφισε  λευκό, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό που πρέπει να καταργηθεί, έποψη με την οποία συμφώνησε και ο σύμβουλος της Θεόδωρος Τσαλούχας, που επίσης ψήφισε λευκό.

Ο σύμβουλος της ’ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Στόικος  είπε ότι το παζάρι είναι θεσμός που πρέπει να καταργηθεί , διότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλης κρίσης που η εμπορική δραστηριότητα βάλλεται και ο Δήμος έπρεπε να στηρίζει τα τοπικά .

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης ενημέρωσε  ότι οι θέσεις της εμποροπανήγυρης μειώθηκαν στις 218 από 332, μετά από έρευνα αγοράς και χώροι θα μείνουν κενοί για λόγους ασφάλειας και προσπελασιμότητας των επισκεπτών.

 

Σύμφωνα με την εισήγηση, το τέλος χρήσης που θα καταβληθεί στο Δήμο είναι 180 € για περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, 200 ευρώ για γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, 400 € για περίπτερα χαλβάδων και λουκουμάδων, 1100 € για ψησταριές, ενώ η τιμή εκκίνησης του λούνα παρκ ορίζεται στις 42.000 €.

 

Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 στο , θα συνεδριάσει εκ  νέου  με οκτώ θέματα η Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής,  την οποία θα απασχολήσει η ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ.

Ακόμη, θα ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση ή απομάκρυνση κενωθέντων περιπτέρων επί των οδών Μ. Γρηγορίου – Λαμπράκη και Κασσαβέτη – Πολυμέρη.

Τέλος, θα ληφθούν αποφάσεις κοπής δένδρων στον Άγιο Λαυρέντιο και στην οδό Ιωλκού και απόφαση επί της Κανονιστικής Απόφασης Δ.Σ. Βόλου, που αφορά στην εγκατάσταση σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Η Οικονομική Επιτροπή

Εν τω μεταξύ, απόφαση για την απευθείας ανάθεση εργασιών για την συλλογή  και μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων από εταιρεία που έχει εγγραφεί  στο Μητρώο  Φορέων Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων έλαβε σήμερα η Οικονομική  Επιτροπή.

Πρόκειται για τη συλλογής και μεταφορά κυματοειδούς φύλλου  αμιαντοτσιμέντου  στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στις , εργασία που θα αναθέσει ο Δήμος Βόλου στην παραπάνω εταιρεία.

Απαντώντας οι μειοψηφίες είπαν ότι «επιτέλους να εφαρμοστεί η νομιμότητα και το περιστατικό  της Νέας Ιωνίας σας έγινε μάθημα.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #κοινοπραξίαRISKREAL - https://t.co/NYUOKZD929 -

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

"Αλιεύοντας" την είδηση