Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του Πάρκου Πεδίου Άρεως
Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του Πάρκου Πεδίου Άρεως

Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του Πάρκου Πεδίου Άρεως

Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 18.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών.

Μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση έγκρισης υποβολής της πρότασης «Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του πολυλειτουργικού πάρκου Πεδίου Άρεως», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020” του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ο Δήμος θα ακολουθήσει το μοντέλο του Μουσείου Αργούς που έγινε με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και το Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την: α) Έγκριση της διενέργειας σύνθετου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων, άνω των ορίων, με τίτλο «Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του πολυλειτουργικού πάρκου Πεδίου Άρεως» β) Έγκριση σκοπιμότητας για τη δαπάνη των βραβείων του διαγωνισμού και για την πρόθεση ανάθεσης των μελετών του έργου στον πρώτο βραβευθέντα.

Στο ίδιο πρόγραμμα επίσης θα υποβληθεί πρόταση για «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στα Βόλου».  Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τη χορήγηση παράτασης εργοταξιακής παροχής ρεύματος για κοινωνικούς λόγους έως 30/12/2020 και θα εγκρίνει  κανονιστική απόφαση για την «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στα Βόλου», για τη μετατροπή σε ήπιας κυκλοφορίας της οδού Σαρανταπόρου από Μ. Γρηγορίου έως Λαχανά και τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων της οδού Μ. Γρηγορίου από Σαρανταπόρου έως Γιαννιτσών.

Τέλος, το σώμα θα εγκρίνει απόφαση της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, αναφορικά με τον καθορισμό των διδάκτρων του ΔΙΕΚ για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

Νέος διαγωνισμός για Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Νωριτετρα τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 13.30 συνεδριάζει δια ζώσης και κεκλειμένων των θυρών στο Δημαρχείο Βόλου η Οικονομική Επιτροπή και θα λάβει απόφαση σχετικά με την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης  για την διενέργεια ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου 2020», ενδεικτικού προϋπολογισμού 177.592,80 € με ΦΠΑ.

Επίσης, η επιτροπή θα αποφασίσει την παράταση συμβάσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 30 υπαλλήλων ανταποδοτικών υπηρεσιών της καθαριότητας του Δήμου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού COVID-19 για διάστημα τεσάρων μηνών, και θα εγκρίνει τη μελέτη και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, για την «Κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων (σκυλιών) του Δήμου Βόλου», διάρκειας 12 μηνών, ενδεικτικού προϋπολογισμού  45.136 €  με ΦΠΑ.

Τέλος, θα εγκρίνει το πρακτικό του συνοπτικού διαγωνισμού «Εργασίες καθαρισμού Δημοτικών Οικοπέδων για πυροπροστασία στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου»,  ενδεικτικού προϋπολογισμού  24.862 € με Φ.Π.Α., τη μελέτη για  εργασίες αποκατάστασης φθοράς οροφής στο δημοτικό κτίριο που στεγάζεται η  ΔΟΥ Ν. Ιωνίας και τη μελέτη εκτέλεση εργασιών επισκευής αντλίας συντριβανιού  πλατείας Ελευθερίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση