Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Απόρριψη προσφυγής δημοτικών συμβούλων κατά απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ
Απόρριψη προσφυγής δημοτικών συμβούλων κατά απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ

Απόρριψη προσφυγής δημοτικών συμβούλων κατά απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ

Ως Νόμω αβάσιμη απορρίφθηκε από την , των δημοτικών συμβούλων Δήμου Βόλου Αν. , Φ. Λαμπρινίδη και Ν. Στόικου κατά της υπ’ αριθμ. 33/2017 απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ περί «έγκρισης πρακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης με τίτλο: Σχέδιο Διαχείρισης (MASTER Plan) υδατικών πόρων Δήμου Βόλου: Μέτρα και ορθολογικής – αποδοτικής διαχείρισης για ύδρευση – άρδευση».

Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι οι πράξεις των οργάνων των Επιχειρήσεων των Δήμων δεν προσβάλλονται ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεδομένου ότι οι ΔΕΥΑ σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 1069/80 αποτελούν ίδια Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και οι πράξεις αυτών αποτελούν πράξεις του Ιδιωτικού Δικαίου.

Επίσης, κατά πάγια νομολογία, η διακήρυξη του διαγωνισμού αποτελεί κανονιστική διοικητική πράξη και ως εκ τούτου οι όροι της έχουν δεσμευτική ισχύ τόσο για την αναθέτουσα αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό όσο και για τους υποψηφίους και διαδικασίες σύναψης συμβάσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται, σύμφωνα με το καθεστώς που ίσχυε κατά το χρόνο έναρξής τους, με την επιφύλαξη της παρ. 8 του άρθρου 379.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση