Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  κατοίκων  των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι των Σταγιατών εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα της χλωρίωσης του νερού στην περιοχή και τις ενέργειες της στα θέματα υγειονομικής αναγνώρισης, σύμφωνα με την με αριθμό 590/ απόφαση του Μονομελούς υ Βόλου .

Συγκεκριμένα η ανωτέρω απόφαση αναφέρει τα εξής: «Οι αιτούντες, οι οποίοι, όπως προεκτέθηκε, κατοικούν στην ως άνω κοινότητα, ισχυρίζονται με την κρινόμενη τους αίτηση, ότι από την τοποθέτηση του συστήματος χλωρίωσης και τη διοχέτευση χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια των πολιτών της ανωτέρω κοινότητας, προσθέτως δε επέρχεται ουσιώδης βλάβη στην ποιότητα ς των κατοίκων της τελευταίας, καθώς και στο υδάτινο , αφού με την χρήση υποχλωριακού νατρίου υποβαθμίζεται η ποιότητα του πηγαίου νερού, που διοχετεύεται στην κοινότητά τους.

Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός δεν πιθανολογείται ότι είναι βάσιμος, αφού δεν προσκομίζονται μελέτες ή , που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Ειδικότερα δε, δεν πιθανολογήθηκε ότι η συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης της άνω κοινότητας υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο των 0,20 mg/l, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κίνδυνοι για την δημόσια .

Ούτε εξάλλου πιθανολογήθηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το νόμο καθώς και ότι δεν συμμορφώνεται στις εντολές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, όπως αβάσιμα διατείνονται οι αιτούντες. Αντιθέτως, προέκυψε ότι η ΔΕΥΑΜΒ, μετά από τα επανειλημμένα αιτήματα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προέβη στην τοποθέτηση συστήματος απολύμανσης του πόσιμου ύδατος ενώ κατά το παρελθόν διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο δίκτυο διανομής της δημοτικής ενότητας ς στην οποία υπάγεται και η κοινότητα Σταγιατών.

Επομένως εφόσον δεν πιθανολογήθηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ με τη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων του , προσέβαλε την προσωπικότητα των αιτούντων με του τος και εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία τους, πρέπει η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως αβάσιμη από ουσιαστική άποψη.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση