Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  κατοίκων  των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού

Απορρίφθηκε η ίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι των Σταγιατών εναντίον της για το θέμα της ς του νερού στην περιοχή και τις ενέργειες της στα θέματα υγειονομικής ς, σύμφωνα με την με αριθμό 590/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου .

Συγκεκριμένα η ανωτέρω απόφαση αναφέρει τα εξής: «Οι αιτούντες, οι οποίοι, όπως προεκτέθηκε, κατοικούν στην ως άνω κοινότητα, ισχυρίζονται με την κρινόμενη τους αίτηση, ότι από την τοποθέτηση του συστήματος ς και τη διοχέτευση χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια των πολιτών της ανωτέρω κοινότητας, προσθέτως δε επέρχεται ουσιώδης βλάβη στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της τελευταίας, καθώς και στο υδάτινο περιβάλλον, αφού με την χρήση υποχλωριακού νατρίου υποβαθμίζεται η ποιότητα του πηγαίου νερού, που διοχετεύεται στην κοινότητά τους.

Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός δεν πιθανολογείται ότι είναι βάσιμος, αφού δεν προσκομίζονται μελέτες ή μετρήσεις, που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Ειδικότερα δε, δεν πιθανολογήθηκε ότι η συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης της άνω κοινότητας υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο των 0,20 mg/l, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κίνδυνοι για την δημόσια .

Ούτε εξάλλου πιθανολογήθηκε ότι η δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το νόμο καθώς και ότι δεν συμμορφώνεται στις εντολές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, όπως αβάσιμα διατείνονται οι αιτούντες. Αντιθέτως, προέκυψε ότι η ΔΕΥΑΜΒ, μετά από τα επανειλημμένα αιτήματα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προέβη στην τοποθέτηση συστήματος ς του πόσιμου ύδατος ενώ κατά το παρελθόν διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο δίκτυο διανομής της δημοτικής ενότητας ς στην οποία υπάγεται και η κοινότητα Σταγιατών.

Επομένως εφόσον δεν πιθανολογήθηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ με τη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων του , προσέβαλε την προσωπικότητα των αιτούντων με υποβάθμιση του περιβάλλοντος και εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία τους, πρέπει η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως αβάσιμη από ουσιαστική άποψη.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση