Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  κατοίκων  των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων των Σταγιατών για τη χλωρίωση του νερού

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι των Σταγιατών εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα της χλωρίωσης του νερού στην περιοχή και τις ενέργειες της στα θέματα υγειονομικής αναγνώρισης, σύμφωνα με την με αριθμό 590/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου .

Συγκεκριμένα η ανωτέρω αναφέρει τα εξής: «Οι αιτούντες, οι οποίοι, όπως προεκτέθηκε, κατοικούν στην ως άνω κοινότητα, ισχυρίζονται με την κρινόμενη τους αίτηση, ότι από την τοποθέτηση του συστήματος χλωρίωσης και τη διοχέτευση χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των πολιτών της ανωτέρω κοινότητας, προσθέτως δε επέρχεται ουσιώδης βλάβη στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της τελευταίας, καθώς και στο υδάτινο , αφού με την χρήση υποχλωριακού νατρίου υποβαθμίζεται η ποιότητα του πηγαίου νερού, που διοχετεύεται στην κοινότητά τους.

Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός δεν πιθανολογείται ότι είναι βάσιμος, αφού δεν προσκομίζονται μελέτες ή μετρήσεις, που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Ειδικότερα δε, δεν πιθανολογήθηκε ότι η του υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης της άνω κοινότητας υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο των 0,20 mg/l, με να προκαλούνται κίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Ούτε εξάλλου πιθανολογήθηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το νόμο καθώς και ότι δεν συμμορφώνεται στις εντολές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, όπως αβάσιμα διατείνονται οι αιτούντες. Αντιθέτως, προέκυψε ότι η ΔΕΥΑΜΒ, μετά από τα επανειλημμένα αιτήματα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προέβη στην τοποθέτηση συστήματος απολύμανσης του πόσιμου ύδατος ενώ κατά το παρελθόν διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο δίκτυο διανομής της δημοτικής ενότητας Πορταριάς στην οποία υπάγεται και η κοινότητα Σταγιατών.

Επομένως εφόσον δεν πιθανολογήθηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ με τη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων του , προσέβαλε την προσωπικότητα των αιτούντων με του περιβάλλοντος και εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία τους, πρέπει η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως αβάσιμη από ουσιαστική άποψη.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση