Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απομάκρυνση περιπτέρου στην Ιωλκού – Ερμού
Απομάκρυνση περιπτέρου στην Ιωλκού – Ερμού

Απομάκρυνση περιπτέρου στην Ιωλκού – Ερμού

Μετά από ένταση και μηνύσεις

Απομακρύνθηκε μετά από ένταση και μηνύσεις, χθες αργά το βράδυ, το περίπτερο επί της οδού Ιωλκού -Ερμού.

Συνεργείο του Δήμου απομάκρυνε το περίπτερο, ωστόσο η 50χρονη που το λειτουργεί επέμενε κι αρνούνταν να αποχωρήσει.

Ακολούθησε ένταση με να συλληφθούν η 50χρονη καθώς και ο 43χρονος αντιδήμαρχος Απ. Ζαρκάδας – Βεργής, μετά από εκατέρωθεν μηνύσεις που κατατέθηκαν.

Η 50χρονη κατέθεσε σε βάρος του αντιδημάρχου για φθορά ξένης περιουσίας και ο αντιδήμαρχος κατέθεσε σε βάρος της ς για απείθεια.

Τελικά το περίπτερο απομακρύνθηκε και θα μεταφερθεί στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου – Γαλλίας.

Δήλωση αντιδημάρχου

Από τον αντιδήμαρχο Βόλου, Απόστολο Βεργή – Ζαρκάδα, έγινε η ακόλουθη δήλωση: “Δυστυχώς υποβλήθηκα σε μια ταλαιπωρία, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, γιατί έπραξα το καθήκον μου, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απομάκρυνση του περιπτέρου στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Ερμού, που αποτελούσε σοβαρότατο εμπόδιο επί χρόνια για τη λειτουργία της περιοχής και την κυκλοφορία των πεζών και ιδιαίτερα των ΑμΕΑ.

Παρά ταύτα οφείλω να διαβεβαιώσω ότι αν χρειαστεί, παρά τις ενδεχόμενες απειλές διώξεων, να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, θα το πράξω χωρίς δισταγμό, πάντα με σεβασμό στη νομιμότητα και τις ανάγκες της πόλης μας”.

Την αστυνομία καταγγέλλει η δημοτική αρχή

Σε περιπέτειες κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του έναντι της πόλης και του Δήμου, μπήκε, σε πείσμα κάθε λογικής, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Βεργής – Ζαρκάδας, γιατί απλώς υλοποίησε την καθόλα νόμιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να απομακρυνθεί το περίπτερο στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Ερμού, που αποτελούσε εμπόδιο επί χρόνια για την κυκλοφορία των πεζών και ιδιαίτερα των ΑμΕΑ.

Επειδή, δε, είναι το δεύτερο περιστατικό, μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα (είχε προηγηθεί η σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο του αντιδημάρχου κ. Μαλαματίνη, για το στα Αστέρια) διατυπώνουμε εύλογα τις ανησυχίες μας για το ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τις ενέργειες αυτές και με ποια λογική κινείται η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, που παραβιάζει βασικές αρχές του Δικαίου.

Για όσους μάλιστα σπεύσουν να εμφανιστούν, ως συνήθως, «βασιλικότεροι του βασιλέως» και να αρχίσουν τις υστερικές κραυγές και να σημειώσουμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες και εμείς έχουμε πλήρη αντίληψη και γνώση για πράγματα και καταστάσεις!

Σε κάθε περίπτωση στέλνουμε το μήνυμα ότι όσες και όποιες, παρεμβάσεις πιθανόν γίνουν από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας, δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν από την προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε το σχέδιο και το έργο μας για την πόλη. Και τους ενημερώνουμε ότι έχουμε και τη βούληση και την δυνατότητα να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια που βάζουν.

Το επαναλαμβάνουμε μήπως και το εμπεδώσουν και γλιτώσουν και η πόλη και οι ίδιοι. Η παρεϊτσα τελείωσε, ο σας έστειλε σπίτι. Απολαύστε τουλάχιστον τη γαλήνη της απραξίας, όπως άλλωστε κάνατε χρόνια τώρα, χωρίς να χρειάζεται να κρύβεστε”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση