Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Αποκλεισμένα τα παιδιά ΑμεΑ από τις παιδικές χαρές
Αποκλεισμένα τα παιδιά ΑμεΑ από τις παιδικές χαρές

Αποκλεισμένα τα παιδιά ΑμεΑ από τις παιδικές χαρές

Αποκλεισμένα νοιώθουν  τα παιδιά ΑμεΑ από τις παιδικές χαρές της πόλης του Βόλου, λόγω έλλειψης παιχνιδιών για παιδιά με κινητική αναπηρία, όπως παρατηρεί η ομάδα Freemobility του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου.

 

Όπως  τονίζει η ομάδα,  που  δεν αποδέχθηκε  πρόταση για δημιουργία μιας παιδικής χαράς στην περιοχή του Αναύρου μόνο για παιδιά με κινητικά προβλήματα, ο Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης είχε δεσμευτεί για την τοποθέτηση ειδικών παιχνιδιών, εδώ και δύο χρόνια που είχαν υποβάλλει το αίτημα.

Όπως ανέφερε στην Βόλου η διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου, μετά την επίσκεψη της ομάδας Freemobility στο Αθανασάκειο την περασμένη Κυριακή τα παιδιά ζήτησαν να επισκεφθούν τη νέα παιδική χαρά στη Λαμπράκη αλλά και αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου για να διαπιστώσουν αν τελικά έχουν τοποθετηθεί παιχνίδια για παιδιά με κινητικά προβλήματα. “Απογοητεύτηκαν και είπαν ότι εσείς οι μεγάλοι όλο υπόσχεστε και τίποτα δεν κάνετε. Είναι να μην τάξεις σε παιδί κάτι. Αλλά έχουν δίκιο. Ο κ. Σταυρίδης είχε δεσμευτεί γι αυτό αλλά τελικά δεν το έπραξε. Το μόνο που είχαμε ζητήσει ήταν μία ειδικού κούνια πάνω στην οποία μπορεί να ανέβει το παιδί μαζί με το καροτσάκι. Σίγουρα κάποια από τα άλλα παιχνίδια μπορεί να χρησιμοποιηθούν και από τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αλλά δεν φθάνει αυτό”.

Η κα. Γρηγορίου ανέφερε ότι θα του αποστείλουν εκ νέου για να τους απαντήσει, πάντα σε καλή διάθεση και ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή αυτό θα γίνει. “Δεν είναι κάτι προσωπικό, η ομάδα ασχολείται με το θέμα στο πλαίσιο του προγράμματος freemobility”, εξήγησε η κ. Γρηγορίου.

Το Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου που συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην Εκστρατεία FREE MOBILITY, φέτος εξέτασε τον τουρισμό και την προσβασιμότητα σε τουριστικές υποδομές. Στο πλαίσιο της έρευνας καταγράφηκαν υποδομές ή έλλειψη υποδομών σε παραλίες στην πόλη, σε μουσεία και χώρους πολιτισμούς επισκέψιμους από τους , σε ξενοδοχεία και σε χώρους εστίασης, από καφετέριες μέχρι τσιπουράδικα.
“Εμείς κάνουμε απλές προτάσεις που διευκολύνουν την επαφή των ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους. Όπως π.χ. ο χώρος εστίασης να έχει στην πρόσοψη μεγάλα γράμματα με τα εδέσματα για τον αμβλύωπα, τον κατάλογο και σε μπράιγ για τους τυφλούς ή το πως θα τοποθετήσουν μία κινητή ράμπα αν χρειαστεί οι σερβιτόροι κ.α.”, ανέφερε η κα. Γρηγορίου.

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην του Ecocity στον Βόλο, στο τέλος Μαρτίου, θέτοντας υποψηφιότητα για μία από τις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού της εκστρατείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση