Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς
Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς

Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς

Δεν είχε μέχρι τώρα κατατεθεί καμμία πρόταση ούτε και κινδυνεύει η πόλη να χάσει έργα από το ΕΣΠΑ επειδή χρηματοδοτείται η κατασκευή του Μουσείου για την .

Αυτή ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προέκυψαν με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης του Μουσείου εξ ολοκλήρου μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σχολίασε πως «μας κατηγορούν όταν δεν κάνουμε έργα, θα μας κατηγορούν και όταν κάνουμε;».

«Εάν οι πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική για να γίνει άλλο έργο, μπορούν να ασκήσουν κριτική» ήταν το σχόλιο του κ. Σκάλκου, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική που ασκήθηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης στον δήμο Βόλου για τη χρηματοδότηση του έργου. Επίσης  είπε: «Επειδή κι εγώ έχω εμπλακεί, από την πρώτη στιγμή,  κινηθήκαμε τάχιστα και απ' ό,τι καταλαβαίνω, επρόκειτο για μία εκκρεμότητα πολλών χρόνων για την πόλη».

Ο κ. Σκάλκος καθησύχασε τις ανησυχίες όσων θεωρούν ότι το έργο του Μουσείου θα στερήσει πόρους από άλλα πιο σημαντικά ενδεχομένως έργα για την πόλη: «Ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ είναι αυξημένος κατά 31% για τη νέα περίοδο. Άρα, υπάρχουν πόροι για χρηματοδότηση. Το ΕΣΠΑ δεν έχει ονοματισμένα έργα, αλλά δράσεις προϋπολογισμένες».

«Εάν ολοκληρωθεί το έργο – και το καλό που του θέλω να ολοκληρωθεί – η πόλη θα αποκτήσει ένα στολίδι, που ειλικρινά το ζηλεύω, μακάρι να είχαμε και στη Λακωνία (σ.σ. την περιφέρεια όπου εκλέγεται) ένα τέτοιο έργο) συνέχισε ο γ.γ. ΕΣΠΑ και κατέληξε: «Είναι παράδοξο να έχουμε στη χώρα μας περισσότερους πόρους από ώριμα έργα. Έχουμε τη δυνατότητα να προσθέτουμε πόρους και από άλλα προγράμματα εάν χρειαστεί. Εάν η βρει έργα άνω των 534 εκατ. , θα βρούμε τους πόρους. Εσείς φέρτε έργα».

Κ. Αγοραστός: Δεν είχε κατατεθεί καμία μελέτη μέχρι τώρα

«Ένα Μουσείο αποτελεί προστιθέμενη αξία για μία περιοχή. Ο είναι το εργαλείο της ς, το μεγαλύτερο εργαλείο της χώρας μας. Ποιος ζήτησε να γίνει το Μουσείο και ποιος έκανε μία ολοκληρωμένη πρόταση μελέτης; Η ολοκληρωμένη πρόταση ήρθε τώρα. Ο Βόλος δεν πρόκειται να χάσει χρηματοδότηση από άλλα έργα», ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός κατέστησε σαφές ότι η δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη δεν είχε  καταθέσει σχετική μελέτη, αν και το ήθελε και το έργο αποτελούσε επιθυμία όλης της πόλης, όπως τόσα άλλα έργα.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Αγοραστός «το θέμα είναι πόσο ώριμα είναι τα έργα για να τα διεκδικήσεις. Δεν χάνεται ό,τι είναι ώριμο. Δεν μπορούμε να απολογούμαστε γιατί κάνουμε τα έργα».

Ο Κ. Αγοραστός πρόσθεσε πως η πρόκληση του ΠΕΠ είχε ανοίξει από το 2007.

 

Π. : Ο Κ. Αγοραστός έγινε βασιλικότερος του (γυμνού) βασιλέως

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε χθες ο Κ. Αγοραστός, ο τέως δήμαρχος Βόλου Π. επισημαίνει τα εξής;

«Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Αγοραστός δεν περίμενε τον Άδωνη Γεωργιάδη για να πάρει γραμμή· αντίθετα προηγήθηκε, ακόμη κι αν χρειάστηκε να καταπιεί απίστευτες προσβολές.

Χθες, όταν πια κατέρρευσε το “success story” και όταν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν τη Δευτέρα στο Εκθεσιακό Κέντρο έγιναν viral στο διαδίκτυο, έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας. Και στην αγωνία του να φανεί αρεστός, έγινε βασιλικότερος του (γυμνού) βασιλέως, “απαντώντας” όχι στα όσα τεκμηριωμένα διατυπώσαμε, αλλά σε αυτά που τον βόλευε να κατασκευάσει και να μας αποδώσει.

Αναρωτιέμαι, αλήθεια, τι άλλοθι αναζητεί και γιατί εκτίθεται, όταν ο ίδιος ο «βασιλεύς» έχει πια παραδεχτεί τα πέντε χαμένα χρόνια σε σχέση με το Μουσείο της Αργούς;

Σταματώ εδώ, στο όνομα της πράγματι καλής συνς που είχαμε. Το μόνο που θα μου επιτρέψει να του πω είναι τούτο: Αισθάνομαι ότι η δεκάχρονη, αδιατάρακτη —για λόγους που όλοι αντιλαμόμαστε— άσκηση της ς τού έχει δημιουργήσει μία αίσθηση ισχύος και αλαζονείας. Όπως όμως λέει το ρητό,η αλαζονεία είναι το τέλος της δύναμης”».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση