Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου
Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε κοινωνικές δομές που ενισχύουν το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης»

Λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα σχετικά με τη λειτουργιά του Ξενώνα Αστέγων Βόλου δίνει η Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο «ΛΕΙΤΟΥΡΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΩΝ ΒΟΛΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 436.410 . Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου.

 

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Σε μια δύσκολη εποχή για την μας όπου τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να ωθούν συμ μας στο περιθώριο της κοινωνίας, ως Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ενίσχυσης των ανήμπορων συνανθρώπων μας, στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές που καλύπτουν βασικές καθημερινές ανάγκες και συμβάλλουν στην ενίσχυση του αναγκαίου «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης».

Στοιχεία έργου

Αφορά στη της λειτουργίας για 36 μήνες του Ξενώνα Μεταβατικής ς Αστέγων και στοχεύει στην κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών των αστέγων σε συμφωνία με την Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη για την διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη, καθώς και με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κ.Υ.Α. για τις δομές Υποστήριξης Αστέγων. Ο ξενώνας βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης στο Βόλο και για την πλήρη λειτουργία του προβλέπεται να στελεχωθεί με 7 άτομα προσωπικό και να λάβει σχετική αδειοδότηση.

Οι ωφελούμενοι του έργου θα είναι αυτοεξυπηρετούμενοι διανυκτερεύοντες στο δρόμο ή σε μη αποδεκτές συνθήκες στέγασης, με προτεραιότητα στις μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά, καθώς και άτομα ή α και οικογένειες που εκτάκτως έχουν απωλέσει την κατοικία τους λόγω φτώχειας. Ο αριθμός των ωφελουμένων εκτιμάται σε 25 άτομα.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση