Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου
Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε κοινωνικές δομές που ενισχύουν το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης»

Λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα σχετικά με τη λειτουργιά του Ξενώνα Αστέγων Βόλου δίνει η Θεσσαλίας και ο . Συγκεκριμένα με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 436.410 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου.

 

Σε δηλώσεις του ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας όπου τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να ωθούν συμπολίτες μας στο περιθώριο της κοινωνίας, ως Περιφερειακή Αρχή σε με το Δήμο Βόλου σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ενίσχυσης των ανήμπορων συνανθρώπων μας, στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές που καλύπτουν βασικές καθημερινές ανάγκες και συμβάλλουν στην ενίσχυση του αναγκαίου «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης».

Στοιχεία έργου

Αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας για 36 μήνες του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων και στοχεύει στην κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών των αστέγων σε συμφωνία με την Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη για την διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη, καθώς και με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κ.Υ.. για τις δομές Υποστήριξης Αστέγων. Ο ξενώνας βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης στο Βόλο και για την πλήρη λειτουργία του προβλέπεται να στελεχωθεί με 7 άτομα προσωπικό και να λάβει σχετική αδειοδότηση.

Οι ωφελούμενοι του έργου θα είναι αυτοεξυπηρετούμενοι διανυκτερεύοντες στο δρόμο ή σε μη αποδεκτές συνθήκες στέγασης, με προτεραιότητα στις με παιδιά, καθώς και άτομα ή ζευγάρια και οικογένειες που εκτάκτως έχουν απωλέσει την κατοικία τους λόγω φτώχειας. Ο αριθμός των ωφελουμένων εκτιμάται σε 25 άτομα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση