Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Από 1η Σεπτεμβρίου 2016 έλεγχοι του Δήμου Βόλου
Από 1η Σεπτεμβρίου 2016 έλεγχοι του Δήμου Βόλου

Από 1η Σεπτεμβρίου 2016 έλεγχοι του Δήμου Βόλου

Μετά από ευρεία διαβούλευση, δύο, περίπου, ετών, με το σύνολο σχεδόν των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, το Βόλου από τον Απρίλιο ακόμη έχει προχωρήσει στην τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης που αφορά στην κοινόχρηστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου, η οποία ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και εγκρίθηκε με την εγ απόφαση της ς Διοίκησης.

Λόγω των αλλαγών που επέρχονται και δεδομένης της οικονομικής και χρονικής συγκυρίας, η Δημοτική Αρχή σιωπηρά παρέτεινε την ισχύ της προηγούμενης απόφασης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στους να προσαρμοστούν με ό,τι η νέα κανονιστική προβλέπει.

Έτσι, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, μικτά κλιμάκια του Δήμου Βόλου θα ξεκινήσουν ελέγχους για την ελεύθερη πρόσβαση στου κοινόχρηστους χώρους, με ταυτόχρονη επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα κανονιστική τίθενται οι προδιαγραφές και οι κανόνες για τη χρήση των πλατειών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, ώστε να επιτευχθούν:

· Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

· Η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

· Η ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών, και η διευκόλυνση της κίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στους κοινόχρηστους χώρους.

· Ο καθορισμός των όρων των πεζών, δικύκλων και κάθε είδους οχημάτων σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια και .

· Οι επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

“Προτεραιότητα του Δήμου είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης που συνδυάζει τη παράλληλα με την απρόσκοπτη χρήση εκ μέρους του κοινού των κοινοχρήστων χώρων” τονίζει η δημοτική αρχή.

Η απόφαση 304/2016 για την κ.χ. βρίσκεται αναρτημένη στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σ' αυτή αναζητώντας την με τον αριθμό ΑΔΑ (ΑΔΑ: ΩΝΙ8ΟΡ10-60Β).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση