Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος
Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Κώστας Πρίντζος, αδελφός του προέδρου της ΕΒΟΛ, ικήτα Πρίντζου, σε ηλικία 78 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Κώστας Πρίντζος, γεννήθηκε το 1940 στο Αερινό και σε ηλικία 7 ετών έχασε τον πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος σκοτώθηκε υπηρετώντας στον Ελληνικό στρατό.

Από νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στο κόμμα της ΕΡΕ του νσταντίνου Καραμανλή και υπήρξε από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας της ΕΡΕ. Υπηρέτησε το κόμμα και στο γραφείο του επίσης βουλευτή , Αθαν. Φροντιστή, σπουδάζοντας συγχρόνως στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ως ιατρός ακτινολόγος υπηρέτησε στο , στον Ερυθρό Σταυρό, στο ιατρεία Νέας Αγχιάλου και το 1977 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας, προσφέροντας πάρα πολλά με την δραστηριότητα του στον λαό της Μαγνησίας έως το 1989, ενώ υπήρξε από το 1981 εκδότης της καθημερινής εφημερίδας “Ενημέρωση”.

Ο Κ. Πρίντζος εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1977 και συνέχισε ως το 1989, όταν αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στο κόμμα της ΔΗΑΝΑ του στή Στεφανόπουλου.

Η πολιτική δραστηριότητα του Κώστα Πρίντζου από την περίοδο της ΕΡΕ ήταν πλούσια ενώ ήταν από τα πρώτα στελέχη της νεολαίας της.

Ήταν πολιτικό όν, με ευθυκρισία και οι συνάδελφοι βουλευτές του είχαν δώσει το όνομα “Σουσλόφ”.

Αφήνει πίσω την γυναίκα του Ελένη και δύο κόρες.

Η του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 12 μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό .

Π. Σκοτινιώτης: “Ύστατο χαίρε” στον πρώην βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Πρίντζο

Με ανείπωτη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Κώστα Πρίντζο. Έναν πολιτικό μεγάλου διαμετρήματος, με όραμα, σπάνια ευρυμάθεια, σθένος, ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και πίστη στις απλές ανθρώπινες αξίες, που υπηρέτησε τη Μαγνησία και το Κοινοβούλιο αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη και ισχυρό αποτύπωμα.

Και έναν καλό φίλο, που οι πολιτικές μας διαφορές δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή σχέση που είχαμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Καλό σου ταξίδι, Κώστα.

Στην αγαπημένη σου σύζυγο, στα σου, στον Νικήτα, σε όλους τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους σου που πίστεψαν σε σένα, θερμά συλλυπητήρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση