Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος
Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος, αδελφός του προέδρου της ΕΒΟΛ, Νικήτα Πρίντζου, σε ηλικία 78 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Κώστας Πρίντζος, γεννήθηκε το 1940 στο και σε ηλικία 7 ετών έχασε τον πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος σκοτώθηκε υπηρετώντας στον Ελληνικό στρατό.

Από νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στο κόμμα της ΕΡΕ του νσταντίνου Καραμανλή και υπήρξε από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας της ΕΡΕΝ. Υπηρέτησε το κόμμα και στο γραφείο του επίσης βουλευτή Μαγνησίας, Αθαν. Φροντιστή, σπουδάζοντας συγχρόνως στην .

Ως ιατρός ακτινολόγος υπηρέτησε στο Βόλου, στον Ερυθρό Σταυρό, στο ιατρεία Νέας Αγχιάλου και το 1977 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας, προσφέροντας πάρα πολλά με την δραστηριότητα του στον λαό της Μαγνησίας έως το 1989, ενώ υπήρξε από το 1981 εκδότης της καθημερινής εφς “Ενημέρωση”.

Ο Κ. Πρίντζος εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1977 και συνέχισε ως το 1989, όταν αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στο κόμμα της ΔΗΑΝΑ του στή Στεφανόπουλου.

Η πολιτική δραστηριότητα του Κώστα Πρίντζου από την περίοδο της ΕΡΕ ήταν πλούσια ενώ ήταν από τα πρώτα στελέχη της νεολαίας της.

Ήταν πολιτικό όν, με ευθυκρισία και οι συνάδελφοι βουλευτές του είχαν δώσει το όνομα “Σουσλόφ”.

Αφήνει πίσω την γυναίκα του Ελένη και δύο κόρες.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 12 μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Π. : “Ύστατο χαίρε” στον πρώην βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Πρίντζο

Με ανείπωτη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Κώστα Πρίντζο. Έναν πολιτικό μεγάλου διαμετρήματος, με όραμα, σπάνια ευρυμάθεια, σθένος, ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και πίστη στις απλές ανθρώπινες αξίες, που υπηρέτησε τη Μαγνησία και το αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη και ισχυρό αποτύπωμα.

Και έναν καλό φίλο, που οι πολιτικές μας διαφορές δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή σχέση που είχαμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Καλό σου δι, Κώστα.

Στην αγαπημένη σου σύζυγο, στα σου, στον Νικήτα, σε όλους τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους σου που πίστεψαν σε σένα, θερμά συλλυπητήρια.

"Αλιεύοντας" την είδηση