Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου
Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου

Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου

Απεβίωσε, σήμερα το μεσημέρι, σε ηλικία 92 ετών, ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ , πρ. δημοτικός σύμβουλος , αδερφός του πρ. αντιδημάρχου, Γιώργου Οικονόμου και θείος της πρ. αντινομάρχη και αντιδημάρχου, Νατάσας Οικονόμου.

Ο Θανάσης Οικονόμου είχε γεννηθεί την 1η.07.1929 στην Πύλη Τρικάλων. Το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ. Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στο Βόλο, όπου μετοίκισε η , το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων.

Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σωκράτη και Βασίλη.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία Γκλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, τη ΣΕΚΕ, τη ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΡΑΤΟΒΑΤΟΡ ΕΛΛΑΣ, τη ΣΠΕΚΑ, την ΕΒΕΞ, από όπου  συνταξιοδοτήθηκε.

Βαθιά δημοκράτης, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου, Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ , μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, γραμματέας της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων.

Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος , όπου διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας ΔΗΤΕΒ.

Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιούς, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο  και τον Βαγγέλη, υπάλληλο της , από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας, νοσηλευόταν σε ιδιωτική του Βόλου, όπου  απεβίωσε σήμερα, γεμίζοντας θλίψη τα , την και τους φίλους του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκληρές κυρώσεις, ψυχροπολεμικό κλίμα - https://t.co/s10lzdJjOD -

  • ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - https://t.co/dom6pSuUFl -

  • Συνελήφθησαν στην Σκιάθο για διάνοιξη αρδευτικής γεώτρησης - https://t.co/0a57S5XONI -

"Αλιεύοντας" την είδηση