Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου
Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου

Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου

Απεβίωσε, σήμερα το μεσημέρι, σε ηλικία 92 ετών, ο , πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, πρ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου, αδερφός του πρ. αντιδημάρχου, ιώργου Οικονόμου και θείος της πρ. αντινομάρχη και αντιδημάρχου, Νατάσας Οικονόμου.

Ο είχε γεννηθεί την 1η.07.1929 στην Πύλη Τρικάλων. Το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της Ν. Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στο Βόλο, όπου μετοίκισε η οικογένεια, το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων.

Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σω και Βασίλη.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία κλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, τη ΣΕΚΕ, τη ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΡΑΤΟΒΑΤΟΡ ΕΛΛΑΣ, τη Σ, την ΕΒΕΞ, από όπου  συνταξιοδοτήθηκε.

Βαθιά δημος, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου, Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, γραμματέας της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων.

Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος Βόλου, όπου διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας ΔΗΤΕΒ.

Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιούς, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο  και τον Βαγγέλη, υπάλληλο της , από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας, νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου  απεβίωσε σήμερα, γεμίζοντας θλίψη τα , την οικογένεια και τους φίλους του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση