Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου
Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου

Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου

Απεβίωσε, σήμερα το μεσημέρι, σε ηλικία 92 ετών, ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην μέλος του , πρ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου, αδερφός του πρ. αντιδημάρχου, Γιώργου Οικονόμου και θείος της πρ. αντινομάρχη και αντιδημάρχου, Νατάσας Οικονόμου.

Ο Θανάσης Οικονόμου είχε γεννηθεί την 1η.07.1929 στην Πύλη Τρικάλων. Το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της . Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στο Βόλο, όπου μετοίκισε η οικογένεια, το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων.

Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σωκράτη και Βασίλη.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία Γκλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, τη ΣΕΚΕ, τη ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΡΑΤΟΒΑΤΟΡ ΕΛΛΑΣ, τη ΣΠΕΚΑ, την ΕΒΕΞ, από όπου  συνταξιοδοτήθηκε.

Βαθιά δημοκράτης, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου , Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του , μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων.

Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος Βόλου, όπου διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας .

Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιούς, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο  και τον Βαγγέλη, υπάλληλο της ΕΒΟΛ, από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας, νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου  απεβίωσε σήμερα, γεμίζοντας θλίψη τα , την οικογένεια και τους φίλους του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο #Κλειστάδίκτυαάρδευσης - https://t.co/3vxq6e4kxs -

  • Χρήστος Βολικάκης: Θα ανέβω στο ποδήλατο με στόχο το καλύτερο #ΧρήστοςΒολικάκης - https://t.co/GNK6cishpH -

  • Διοργάνωση προβολής ταινιών από τον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/fssyvfF3po -

"Αλιεύοντας" την είδηση