Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απεβίωσε ο φωτογράφος, τραγουδιστής και οδοντίατρος Μιχάλης Πόρναλης
Απεβίωσε ο φωτογράφος, τραγουδιστής και οδοντίατρος Μιχάλης Πόρναλης

Απεβίωσε ο φωτογράφος, τραγουδιστής και οδοντίατρος Μιχάλης Πόρναλης

Απεβίωσε ο   φωτογράφος, τραγουδιστής και οδοντίατρος  Μιχάλης Πόρναλης , που με τον   φωτογραφικό του φακό απαθανάτισε επί σειρά ετών το Βόλο, το Πήλιο, πρόσωπα και πράγματα.

Ο , νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από τη και   πέρα από εξαιρετικός  φωτογράφος  ήταν  σπουδαίος μουσικός, αλλά  και  .

Ήταν απόφοιτος της Οδοντς Σχολής του Αθηνών και είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία όπου παρακολούθησε και μαθήματα ς.

Στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα ασχολήθηκε με την «εικαστική» και πραγματοποίησε 18 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοπίου και εξέδωσε καρτ-ποστάλ, αφίσες, ημερολόγια και φωτογραφικά βιβλία.

Το 1997 υπέγραψε την έκδοση «Πήλιο, φωτο-διαδρομή», το 1999 την έκδοση «Πήλιο, φίλεμα Θεού», το 2001 το πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα «Πήλιο του φωτός και των χρωμάτων».

Είχε διδάξει σε σχολές φωτογραφίας και διέθετε πλούσιο αρχείο φωτογραφιών απ' όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες του δημοσιεύθηκαν σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε συνεργάτης του «National Geographic».

Οι χιλιάδες φωτογραφίες του,  τα βιβλία του, οι  χάρτες για το Πήλιο μένουν ως μια πλούσια παρακαταθήκη στην πόλη που σε κι αγαπήθηκε.

Ο καταγόμενος από τα Τρίκαλα  αφήνει πίσω τη γυναίκα του Ρούλα και την κόρη του Μαρίνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή11.30  το πρωί  στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης   . Η σορός θα βρίσκεται εκεί από τις 11:00 το πρωί.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση