Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην  Πλατεία Πανεπιστημίου

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Απεργική πργματοποίησε σήμερα το πρωί το ΠΑΜΕ στην  Πλατεία Πανεπιστημίου.

Το μέλος του ΠΑΜΕ και ς ς  του ΚΚΕ  Κ. Στεργίου δήλωσε: ” Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση με τη σημερινή μας απεργιακή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις πανελλαδικά από το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες, μήνυμα όχι αντίστασης μόνο, αλλά διεκδίκησης των δικαιωμάτων που έχει σήμερα ανάγκη ο κάθε άνθρωπος γι α να ζήσει.

Μήνυμα παράλληλα στους βιομήχανους να σταματήσουν την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, μήνυμα στους εργαζόμενους τους ίδιους να διεκδικήσουν και να συμμετέχουν αγωνιστικά και μαχητικά για τη ζωή τους, σήμερα που η κυβέρνηση φέρνει τον προϋπολογισμό στη βουλή, έχουμε διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060, γίνεται απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για να μπορέσουμε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε ένα καλύτερο αύριο , βάζουμε εμπόδια, οργανώνοντας τους εργαζόμενους σε σωματεία, φοβούνται την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων γιατί αυτό ακριβώς θα εκφραστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και γι αυτό το λόγο προσπαθούν να παρεμποδίσουν την συνδικαλιστική δράση αλλάζοντας προς το χειρότερο το συνδικαλιστικό νόμο. Να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική κινητοποίηση και στη συνδικαλιστική έκφραση στους χώρους δουλειάς.

Για τη συμμετοχή  σήμερα στους εργασιακούς  χώρους ο Κ. Στεργίου είπε ότι σε  όλους τους χώρους υπάρχει συμμετοχή , αλλά  και η συνειδητή απεργοσπασία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και πρόσθεσε: “Ολόκληρα τα οποία τα σωματεία τους ελέγχονται από μέλη της διοίκησης του εργατικού κέντρου η συμμετοχή είναι μηδαμινή έως μονοψήφια”.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Καταγγελία  για την καταδίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους

Η Γραμματεία ς του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που καταδίκασε τους συναδέλφους Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του 2012. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα καταδίκης και να απαντήσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, στην προσπάθεια να μετατραπούν η δράση των συνδικαλιστών και η απεργία σε αδίκημα.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με ένα κρεσέντο σκοταδισμού και αποκορύφωμά του ότι «άποψή» της είναι πως απαγορεύεται να απεργούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου, επιβεβαίωσε ότι προσήλθε στη δίκη με έτοιμη από τα πριν απόφαση. Απόφαση που εκπορεύεται από την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια τώρα στα πλαίσια των νέων μέτρων να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση, να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων για να περνάν με μεγαλύτερη ευκολία τα μέτρα και οι επιδιώξεις κυβερνήσεων και κεφαλαίου.

Η νέα αυτή ωμή επέμβαση της ς στη συνδικαλιστική δράση έχει στόχο. Όσες προσπάθειες κι αν κάνει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να φιμώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Στο στόχαστρό τους είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους θέλουν να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Δεν θα τους περάσει! Με συσπείρωση στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, με αλλαγή του συσχετισμού όπου το τιμόνι είναι στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Να επιβάλλουν το δίκιο τους, να κάνουν πράξη το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

pamepame2pame3pame4

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση