Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απεργιακή συγκέντρωση μελών του προγράμματος Στέγασης- Επανένταξης
Απεργιακή συγκέντρωση μελών του προγράμματος Στέγασης- Επανένταξης

Απεργιακή συγκέντρωση μελών του προγράμματος Στέγασης- Επανένταξης

Απεργιακή συγκέντρωση έκαναν  σήμερα το πρωί στα ΕΛΤΑ Βόλου, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  και αροσωπεία της Επιτροπής Ανέργων Βόλου ενταγμένων στο Πρόγραμμα Στέγασης και ς, ζητώντας  να παραταθεί το πρόγραμμα που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Η συγκέντρωση ήταν μικρή σε όγκο και εκπρόσωπος της ς ανέργων Βόλου,   απηύθυνε χαιρετισμό και ζήτησε τη συμπαράσταση των Βολιωτών στο αίτημα για του προγράμματος που λήγει στο τέλος του χρόνου, καθώς, όπως είπε, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο.

Μέλη της ς ανέργων αστέγων σχολίαζαν ότι οι Βολιώτες κατέβηκαν κατά χιλιάδες στη φιέστα της Δημοτικής Αρχής για τις γιορταστικές εκδηλώσεις και σήμερα που είναι απεργία και αφορά το μέλλον όλων, κάθονται στα τους.

Ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων, αναφέρει ότι η πολιτική ανεξαρτησία των εργαζομένων από τη συνδικαλιστική και τη σύγχρονη και παλιά εκδοχή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αναγκαίων ρευμάτων που θα συσπειρώσουν όλο το μαχόμενο εργατικό δυναμικό με ένα κοινό πρόγραμμα ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα μνημόνια διαρκείας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ς εκτιμά ότι υπάρχει λύση, που είναι η σύγκρουση και η ρήξη με την κυβέρνηση, τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές βιομήχανους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες ξένους και ντόπιους που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους.

Ζητά δε άμεση και μονομερή ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων, όπως σε μισθούς και συντάξεις τώρα, στα προμνημονίου επίπεδα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση του χαμηλότερου μισθού για την νεολαία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο για τις κοινωνικές ανάγκες, απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Ακόμη ζητά να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να καταργηθεί το υπερταμείο ξεπουλήματος, με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων, δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία και για όλους, ντόπιους και μετανάστες, μπλόκο στις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού.

apergia1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση