Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Απεργιακή συγκέντρωση μελών του προγράμματος Στέγασης- Επανένταξης
Απεργιακή συγκέντρωση μελών του προγράμματος Στέγασης- Επανένταξης

Απεργιακή συγκέντρωση μελών του προγράμματος Στέγασης- Επανένταξης

Απεργιακή έκαναν  σήμερα το πρωί στα ΕΛΤΑ Βόλου, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ανέργων Βόλου ενταγμένων στο Στέγασης και Επανένταξης, ζητώντας  να παραταθεί το που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Η ήταν μικρή σε όγκο και εκπρόσωπος της επιτροπής ανέργων Βόλου,   απηύθυνε χαιρετισμό και ζήτησε τη συμπαράσταση των Βολιωτών στο αίτημα για παράταση του προγράμματος που λήγει στο τέλος του χρόνου, καθώς, όπως είπε, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο.

Μέλη της επιτροπής ανέργων αστέγων σχολίαζαν ότι οι Βολιώτες κατέβηκαν κατά χιλιάδες στη φιέστα της Δημοτικής Αρχής για τις γιορταστικές και σήμερα που είναι απεργία και αφορά το όλων, κάθονται στα σπίτια τους.

Ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων, αναφέρει ότι η πολιτική ανεξαρτησία των εργαζομένων από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τη σύγχρονη και παλιά εκδοχή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αναγκαίων ρευμάτων που θα συσπειρώσουν όλο το μαχόμενο εργατικό δυναμικό με ένα κοινό ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα μνημόνια διαρκείας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας εκτιμά ότι υπάρχει λύση, που είναι η και η ρήξη με την κυβέρνηση, τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές βιομήχανους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες ξένους και ντόπιους που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους.

Ζητά δε άμεση και μονομερή ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων, όπως αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, στα προμνημονίου επίπεδα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του χαμηλότερου μισθού για την νεολαία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο για τις κοινωνικές ανάγκες, απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Ακόμη ζητά να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να καταργηθεί το υπερταμείο ξεπουλήματος, με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων, δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και μετανάστες, μπλόκο στις των λαϊκών κατοικιών και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού.

apergia1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση