Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Aπεργία- συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου
Aπεργία- συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Aπεργία- συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Μαζική συμμετοχή στην – απάντηση στα μνημόνια και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μεθαύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί στην , ζήτησαν εκπρόσωποι του Πανεργατικού Κινήματος σε σημερινή  συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ΕΚΒ .

Σύμφωνα με τον   του ΚΚΕ και πρόεδρο  του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου, τα εγκαίνια της μεταμνημονιακής περιόδου, χαρακτηρίζονται από έναν προϋπολογισμό για το 2019, που πίσω από ψίχουλα αναδιανομής φτώχειας περιλαμβάνει και νέα κτυπήματα όπως μείωση χρηματοδότησης για δημόσια υγεία, επιδόματα ανεργίας, μείωση κοινωνικών επιδομάτων κ.λπ.

«Απέναντι σε αυτή την επίθεση, η πανεργατική της Τετάρτης, είναι μια κρίσιμη μάχη κόντρα σε πιέσεις και εκβιασμούς. Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν σιγή νεκροταφείου. Ο αντιλαϊκός δρόμος θα φέρει δίκαιη και η πανεργατική απεργία δίνει απάντηση στη αντιλαϊκή επίθεση και βάζει μπροστά ανάγκες εργαζομένων Δίνουμε όλες δυνάμεις να φτάσει παντού το κάλεσμα», ανέφερε ο Κ. Στεργίου.

Για  τα αιτήματα  δήλωσε ότι είναι η κατάργησης του νόμου Αχτσιόγλου και Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτερο μισθό 751 €, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, αυξήσεις μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των αντιασφαλισιτκών νόμων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, να καταργηθεί ο , μέτρα αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, όχι συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.

Τέλος ο  κ. Στεργίου κατήγγειλε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ότι κάνουν τα πάντα για να περάσει η απεργία στα «μουγκά» και τόνισε ότι ενώ το ΠΑΜΕ δημιούργησε ενιαίο απεργιακό μέτωπο και αποφάσισε απεργία στις 8 Νοέμβρη, τελικά μεταφέρθηκε για τις 14 του μήνα.

Παράσταση Σωματείων στα Δικαστήρια για αποφυλάκιση της καθαρίστριας

με αίτημα την αποφυλάκιση και την επαναπρόσληψη στην εργασία της καθαρίστριας θα κάνουν αύριο Τρίτη το μεσημέρι Σωματεία εργαζομένων στα Δικαστήρια του Βόλου, ενόψει της εκδίκασης αναστολής της ποινής της στο Εφετείο Λάρισας την Τετάρτη, όπου επίσης θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία εργαζομένων από το Βόλου.

Ο ς του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, είπε ότι η περίπτωσης της 53χρονης καθαρίστριας δείχνει την αναλγησία της ταξικής Δικαιοσύνης, που κλείνει τα α σε φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και βάζει φυλακή μια γυναίκα για χρήματα που δούλεψε.

Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών Μαρία Πλαγερά είπε ότι μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων, σωματείων και των ΜΜΕ, η υπόθεση της καθαρίστριας έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια αυτιά άκουσαν». Σύμφωνα με την ίδια, αύριο Τρίτη θα γίνει παρέμβαση στα δικαστήρια του Βόλου, ενώ αντιπροσωπεία θα παραβρεθεί την Τετάρτη στα δικαστήρια της Λάρισας.

Η καθαρίστρια τόνισε ότι η κρατούμενη στις φυλακές συνάδελφός της είναι κοντά στη σύνταξη και πρέπει να επαναπροσληφθεί, ενώ για τα χρήματα που της ζητούν να επιστρέψει είπε ότι τα δούλεψε. Η κα Πλαγερά μετέφερε πληροφορίες ότι ακύρωσαν και τα ένσημά της και τόνισε ότι το Σωματείο θα κάνει ότι μπορεί για να τη στηρίξει.

Τέλος, το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη δήλωσε ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου που δεν μίλησε για το θέμα έχει τις ευθύνες της για το πώς αυτή η γυναίκα έφτασε στην απόλυση και πρόσθεσε ότι πρέπει να παλέψουν όλοι μαζί για την αποφυλάκισή της και επιστροφή της στην εργασία της. Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ τραβάει μπροστά με τα άλλα ταξικά Σωματεία μέχρι την τελική δικαίωσή της και είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου να βρει το δίκιο του, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχει σημασία πως στέκονται δίπλα τους και βοηθώντας τους να ορθώσουν ανάστημα, τόνισε.

Η Εύη Καρυδάκη είπε ότι μιλάει μαζί της καθημερινά και η ίδια περιμένει με αγωνία τη δίκη της Τετάρτης, για να δει τι εξέλιξη θα έχει και ποια επίπτωση για έχει στα παιδιά της, για τα οποία τα έκανε όλα, καθώς είναι μια υπεύθυνη μάνα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση