Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Απάντηση φορέων στον Θ. Θεοδώρου για τη ΔΕΥΑΜΒ
Απάντηση φορέων στον Θ. Θεοδώρου για τη ΔΕΥΑΜΒ

Απάντηση φορέων στον Θ. Θεοδώρου για τη ΔΕΥΑΜΒ

Κοινή επιστολή – απάντηση προς τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου απέστειλαν οι πρόεδροι των Μαγνησίας, Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και και Β. Σποράδων Ν. Καπούλα, Αρ. Μπασδάνης, Ευθ. Τσάμης και Γρ. Μαντάς.
Οι πρόεδροι των τεσσάρων φορέων στην επιστολή τους αναφέρονται στο θέμα που έχει προκύψει με τη ΔΕΥΑΜΒ και την τηλεεποπτεία του δικτύου της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδώρου με επιστολή του προς τους τοπικούς φορείς πριν από λίγες ημέρες ζητούσε την στήριξή τους.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Λάβαμε την επιστολή σας σύμφωνα με την οποία ζητάτε τη στήριξή μας σχετικά με την πρόταση που έχετε υποβάλλει ως ΔΕΥΑΜΒ για το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Καταρχάς, οι φορείς που εκπροσωπούμε ( Μαγνησίας, Μαγνησίας, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, και Β. Σποράδων), παρεμβαίνουν ανελλιπώς σε θέματα αρμοδιότητάς τους για το κοινό καλό της πόλης μέσα στο πλαίσιο συνεργατικότητας και πολιτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ως άνω πλαίσιο, σας παραθέτουμε τα παρακάτω για το θέμα που έχει ανακύψει:

Η πρόταση εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία κατατέθηκε στη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας περιείχε, εκτός από την αντικατάσταση του δικτύου αγωγών, το σύστημα τηλεποπτείας-τηλεχειρισμού. Έχει καταστεί σαφές από τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας πως η χρηματοδότηση αφορούσε αποκλειστικά το έργο της αντικατάστασης του δικτύου αγωγών, ενώ η δαπάνη για το έργο τηλεποπτείας-τηλεχειρισμού δεν ήταν επιλέξιμη. Αυτό προκύπτει και από την απόρριψη της ένστασης της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά από την συγκεκριμένη απόφαση, αίρεται και τυπικά οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να είχε κάνει ο Δήμος Βόλου για χρηματοδότηση του συστήματος τηλεποπτείας-τηλεχειρισμού από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο η ΔΕΥΑΜΒ αρχικά να απευθυνθεί στο ΕΠΠΕΡΡΑ όπου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας 14 υπήρξε παρεμφερής πρόσκληση, η οποία προέβλεπε την «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος/τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού ( και εσωτερικό υδραγωγείο) π.χ. κεντρικού μετρητικού συστήματος τροφοδοσίας του δικτύου ύδρευσης, συστήματος διαχείρισης της πίεσης του δικτύου ύδρευσης, παρακολούθησης και αυτομάτου ελέγχου των υδραυλικών λειτουργικών παραμέτρων κλπ.» και διευκρινίζει πως οι κατασκευές θα είναι επιλέξιμες εφόσον συνδέονται με τα προς εγκατάσταση συστήματα και κρίνονται απαραίτητες για την λειτουργική ολοκλήρωση της πράξης.

Συνεπώς πρέπει να διερευνηθεί από πλευράς της ΔΕΥΑΜΒ η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του ΕΠΠΕΡΡΑ.

Σε κάθε περίπτωση, αν η χρηματοδότηση δεν καταστεί εφικτή στο ΕΠΠΕΡΡΑ ή γενικότερα μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων κι επειδή συμφωνούμε απόλυτα με το σκεπτικό που αναλύεται στην επιστολή σας, ότι το έργο της τηλεποπτείας-τηλεχειρισμού είναι απαραίτητο για την πλήρη και ολοκληρωμένη του έργου αντικατάστασης του δικτύου αγωγών σε Βόλο και Νέας Ιωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά και η αποδοτικότητα του, θα πρέπει η ΔΕΥΑΜΒ να εντάξει με αυτοχρηματοδότηση στο τεχνικό της πρόγραμμα το σύστημα αυτό, ώστε να αποδοθεί στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου ένα πραγματικά σύγχρονο δίκτυο.

Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να συνδράμουμε με όποιο τρόπο θεωρείται εσείς προσφορότερο στις προαναφερθείσες προτάσεις», καταλήγει η επιστολή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση