Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Aπαγόρευση απόπλου θαλαμηγού από το λιμάνι λόγω οφειλών
Aπαγόρευση απόπλου θαλαμηγού από το λιμάνι λόγω οφειλών

Aπαγόρευση απόπλου θαλαμηγού από το λιμάνι λόγω οφειλών

Περιλαμβάνει αίτημα του ΟΛΒ στο  

Αίτημα στο Κεντρικό , αποφάσισε να υποβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος , προκειμένου να απαγορευτεί ο της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», σημαίας Σαουδικής Αραβίας λόγω οφειλών.

ια τη σχετική η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”, λήφθηκαν υπόψιν μεταξύ άλλων, έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έγγραφο του ΟΛΒ προς τον ναυτικό πράκτορα της θαλαμηγού καθώς κι έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται δεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία η Λιμενική Αρχή δύναται να απαγορεύει τον απόπλου πλοίου, που βαρύνεται με και δικαιώματα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα κατ΄άρθρο 20 παρ.10 του ν.3622/2007.

Επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. του ΟΛΒ, αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα στο Λιμεναρχείο Βόλου για απαγόρευση απόπλου, της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», από το λιμένα Βόλου, όπου είναι ελλιμενισμένο, δεδομένης της ύπαρξης οφειλών λιμενικών τελών προσόρμισης/ελλιμενισμού & παραβολής, έναντι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών – από τον Νοέμβριο του . Η «AL DIRIYAH» είναι 80 μέτρων απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα περίπου κι ανήκει σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση