Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Απ. Ριζόπουλος: Κοντά στην πόλη να μεταφερθεί η 32η ΤΞΠΝ
Απ. Ριζόπουλος: Κοντά στην πόλη να μεταφερθεί η 32η ΤΞΠΝ

Απ. Ριζόπουλος: Κοντά στην πόλη να μεταφερθεί η 32η ΤΞΠΝ

Nα φύγει το στρατόπεδο «Γεωργούλα» από τη , ώστε ο χώρος να αποδοθεί για άλλη χρήση, αλλά να εγκατασταθεί σε σημείο κοντά στην πόλη, ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ Απ. Ριζόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι η απόδοση του χώρου που βρίσκεται σήμερα το στρατόπεδο θα είναι θετική για την πόλη, αρκεί να δοθεί προς το συμφέρον της πόλης και πέρα από ιδιωτικοποιήσεις, ώστε οι δημότες να μπορούν να χαρούν το χώρο αυτό και να ασκήσουν διάφορες δραστηριότητες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αν τελικά ελευθερωθεί ο χώρος του στρατοπέδου, χρειάζεται μελέτη για την αξιοποίησή του, ενώ τόνισε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ενδεχομένως χώρους ς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι ήταν αίτημα των εργαζομένων και των φορέων της ς και του , πριν το 1990 και είχαν γίνει προσπάθειες για να βγει το στρατόπεδο, έξω από τον πολεοδομικό ιστό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», σταθερή στη θέση της, υποστηρίζει ότι το στρατόπεδο πρέπει να βγει έξω από την πόλη, ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος, που πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός να μεταφερθεί το στρατόπεδο στην περιοχή της Αττικής, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι τους αμυντικούς σχεδιασμούς της χώρας, αλλά της ς, στο πλαίσιο και του ΝΑΤΟ.

«Έχουν σκοπό, να φτιάξουν δυνάμεις ταχείας επέμβασης, για το σκοπό αυτό χρειάζεται να υπάρχουν συγκεντρωμένες δυνάμεις σε μια περιοχή και αυτό πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, διότι σε τέτοιες αποστολές ενδεχομένως θα βρεθούν μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, που συμπλήρωσε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα γι' αυτές τις οικογένειες να μετακινηθούν.
«Εμείς θέλουμε να φύγει το στρατόπεδο από τη Ν. Ιωνία, αλλά να πάει κάπου κοντά στην πόλη, δηλαδή εμμένουμε στη λύση που είχε προταθεί από παλιά, ώστε και ο χώρος να αξιοποιηθεί για άλλους λόγους», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί που προγραμματίζει η , έχουν σχέση με αποστολές του Ελληνικού Στρατού, με το ΝΑΤΟ, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και στη , ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί σε στρατόπεδα του ΝΑΤΟ, εξέλιξη που είναι επικίνδυνη.
«Εμείς λέμε, κανένας σε αποστολές εκτός συνόρων και όλος ο σχεδιασμός να υπηρετεί μόνο την άμυνα της χώρας μας και όχι τους επιθετικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ και με έναν τέτοιο σχεδιασμό ενδεχομένως να μη χρειαζόταν να φύγει το στρατόπεδο από την περιοχή μας», επισήμανε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση