Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιρατσιστικές εκπομπές στην ΕΡΑ Βόλου
Αντιρατσιστικές εκπομπές στην ΕΡΑ Βόλου

Αντιρατσιστικές εκπομπές στην ΕΡΑ Βόλου

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, φοιτήτριες και του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου ς σε συνεργασία με την ΕΡΤ Βόλου πραγματοποιούν  σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με αντιρατσιστικό περιεχόμενο.

Σκοπός των εκπομπών είναι η ευαισθητο των ακροατών κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και η γνωριμία με διάφορες ευάλωτες ομάδες που αποτελούν και τα συχνότερα θύματα ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών. Το γενικότερο μήνυμα που διατρέχει το σύνολο των εκπομπών που θα επιμελούνται και παρουσιάζουν  οι φοιτήτριες και οι του Πανεπιστημίου ς εστιάζει αφενός στο σεβασμό της ετερότητας ως απαραίτητου στοιχείου για την αρμονική κοινωνική συνύπαρξη και αφετέρου στην της συλλογικής και ατομικής ευθύνης για την κατα κάθε ρατσιστικού φαινομένου.

Η παραπάνω δράση γίνεται για ένατη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Αξιολόγηση Διαπολιτισμικών Δράσεων».

Ο σχεδιασμός των ραδιοφωνικών εκπομπών έγινε υπό την επίβλεψη του διδάσκοντα  Κώστα Μάγου, καθώς και σύμφωνα με τις οδηγίες τόσο της διευθύντριας του ραδιοφωνικού Βόλου Φρόσως Παύλου όσο και του υπόλοιπου δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της ΕΡΤ Βόλου.

Η πραγματο των φετινών ραδιοφωνικών εκπομπών αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην σταθερή και επιτυχή συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της ΕΡΤ Βόλου, αναδεικνύοντας συγχρόνως και την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων από διαφορετικούς κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, της διαπολιτισμικής ανταλλαγής και της πολυφωνίας.

Όλες οι εκπομπές μεταδίδονται 16.00-17.00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ Βόλου   (1007 & 101,2 FM )

Δευτέρα 20/3/17  «Μη μου στερείς το χαμόγελο»

Τρίτη 21/3/17 «Η μας ενώνει»

Τετάρτη 22/3/17 «Κίνηση και κατά του ρατσισμού»

Πέμπτη 23/3/17 «Αναπηρία: μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα»

Παρασκευή 24/3/17 «Έχω δικαίωμα στην επιλογή ταυτότητας»

Δευτέρα 27/3/17 «Βρες τη δύναμη. Μίλα!»

Τρίτη 28/3/17 «Σήκωσε κεφάλι, ύψωσε φωνή, ζήτα βοήθεια!»

Τετάρτη 29/3/17 «Πρόσφυγες: όνειρα, δίχως πατρίδα»

Πέμπτη 30/3/17 «Ο ‘κολλητός' μου είναι τυφλός. Ε, και;»

Παρασκευή 31/3/17 «Φύλο της έριδας»

Δευτέρα 3/4/17 «Οι διαφορές μας ενώνουν, δεν μας χωρίζουν»

Τρίτη 4/4/17 «Ένα σχολείο χωρίς φόβους»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση