Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιπρόταση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ένδυσης-υπόδησης
Αντιπρόταση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ένδυσης-υπόδησης

Αντιπρόταση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ένδυσης-υπόδησης

Αντιπρόταση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών κατέθεσε η Ένωση Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών ειδών ένδυσης, υπόδησης και ειδών οικιακής χρήσης «Γόρδιος Δεσμός» στη Δημοτική Αρχή Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η απόφασή σας για αλλαγή δρόμων, στην κυριολεξία μας εξορίζει. Φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι μας έχετε σε καθεστώς πογκρόμ. Οι μόνοι δρόμοι που είναι δοκιμασμένα κατάλληλοι είναι η «Στρατηγού Μακρυγιάννη» στο Βόλο και η «Φιλαδελφείας» στη Νέα Ιωνία. Γιατί και η «Περραιβού», το κομμάτι πάνω από την Αναλήψεως, είναι στενή και προβληματικά λειτουργική».

Η Ένωση συνεχίζει απευθυνόμενη στη Δημοτική Αρχή ότι «στη προσπάθειά σας να δώσετε «λύσεις», δημιουργούνται μεγαλύτερα προτα. Μας περιθωριοποιείτε, μας απομονώνετε βάζοντάς μας στη διαδικασία του αργού, επαγγελματικού θανάτου. Γράφετε κακή, μαύρη ιστορία για τον εαυτό σας μιας και επιλέξατε να εφαρμόσετε σχέδιο της επαγγελματικής μας γενοκτονίας. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων, με συνεχή συρρίκνωση του τζίρου μας και των εσόδων, με τον covid-19 να μας απειλεί βιολογικά αλλά και με τα συνεχή δραστικά οικονομικά, πήρατε απόφαση να μας αποτελειώσετε στέλνοντάς μας στη «ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ» της απομόνωσης και της ανθρωποβόρας περιθωριοποίησης. Δεν είναι λογικό και δίκαιο, συμβάλλετε υπέρ της ενίσχυσης της πολυετούς διαδικασίας «τεχνητής» υπερχρέωσης που οδηγεί στο επαγγελματικό μας δραματικό τέλος».

Η αντιπρόταση των μικροπωλητών σε σχέση με τους δρόμους του σχεδίου του Δήμου είναι η εξής:

i. Δευτέρα
Οι Λαϊκές στη Νέα Ιωνία να μείνουν ως έχουν και στην Αγριά να λειτουργήσει ως δεύτερη επιλογή. Πολλοί συνάδελφοι θέλουν να εργάζονται στις λαϊκές της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία. Αλλά και ο , μόλις έμαθε για την κατάργησή τους δυσαρεστήθηκε. Έχουν διαμαρτυρηθεί σε εμάς πολλοί πολίτες. Η μόνιμη λαϊκή, τη Δευτέρα στην Αγριά θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Είναι μικρή η αγορά και ανάλογες οι ανάγκες της. Απλά θα αυξήσουμε τα έξοδά μας (ημερήσιο δικαίωμα – καύσιμα κ.α.). Αφήστε την Αγριά ως δεύτερη επιλογή, με άνοιγμα λίστας συμμετοχής για την συγκρότηση και λειτουργία της.

i. Τρίτη
Στη Νέα Αγχίαλο η Λαϊκή εάν δεν είναι δυνατόν να επεκταθεί γιατί υπάρχει αυξημένη ζήτηση θέσεων συμμετοχής, τότε να εντοπιστούν τα κενά, ελεύθερα νούμερα και να δοθούν στους αιτούντες για θέση.

ii. Τετάρτη
Είναι επιβαρυντικό, λάθος και οξύμωρο η αλλαγή δρόμων να γίνεται ανά τρεις μήνες. Αντιπροτείνουμε εναρμονισμένοι με τα οπωροκηπευτικά ανά δύο μήνες. Η οδός «Περραιβού», το κομμάτι που προτείνετε έχει δοκιμαστεί. Είναι στενή, μη λειτουργική. Προτείνουμε τις εξής οδούς: «Μακρυγιάννη» – «Καποδιστρίου» – «Κωνσταντά» από «Παγασών» και όσο χρειαστεί σε σχέση με τους πωλητές, με ανά δίμηνο εναλλαγή των δρόμων. Τρεις δρόμοι τρία δίμηνα => δύο εξάμηνα, ένας χρόνος εκ περιτροπής λειτουργία. Επιπροσθέτως, επικουρικά σας προτείνουμε και την οδό «Κουντουριώτου» από Αναλήψεως και κάτω. -* Συμφωνούμε με την επιλογή σας για την «Μακρυγιάννη».

iii. Πέμπτη
Θεωρούμε, πώς και στη Νέα Ιωνία εναρμονιζόμενες με τα οπωροκηπευτικά, πρέπει να αλλάζουν οι λαϊκές δρόμους ανά δίμηνο. Είναι ζωτικής σημασίας, αμφίδρομα, να είμαστε κοντά, παράλληλα ή στη συνέχεια με τα οπωροκηπευτικά που είναι το νόμιμο, το πιο σωστό και δίκαιο για εφαρμογή σκεπτικό. Οι Λαϊκές, στο πάρκο της Βαμβακουργίας, της Πέμπτης, είναι από άποψη τζίρου απογοητευτικές. ‘Εως ότου βρεθεί εναλλακτική λύση και με το θετικό της «Φιλαδελφείας», με όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, με δίμηνη εναλλαγή χώρων λειτουργίας των λαϊκών, χαρακτηρίζουμε με επιφυλάξεις, θετική την επιλογή του Δήμου.

iv. Παρασκευή
Η περιθωριοποίηση, η απομόνωση και η απομάκρυνσή μας από τον εμπορικό – οικονομικό – κοινωνικό ιστό της πόλης μας, με την μόνιμη εγκατάσταση μας στην οδό «Λαχανά» θα μας οδηγήσουν στην ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, αλλά θα στερήσουν και σε ένα μεγάλο μέρος, το μεγαλύτερο θα έλεγε ο έμπειρος παρατηρητής, των πολιτών – καταναλωτών τις ευεργετικές μας . Με την απόφασή σας βλάπτετε τους Δημότες σας και τους Επαγγελματίες του χώρου μας υπέρ των μεγάλων, υπερμεγέθων, εμπορικών – οικονομικών σχημάτων. Επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος του θεσμού, λειτούργημα που υπηρετούμε είναι ανάγκη να βρεθεί εναλλακτική λύση.
Για να βοηθήσουμε, όλους μας και εξαντλώντας όλη την καλή μας πρόθεση και διάθεση προτείνουμε για την Παρασκευή τους εξής δρόμους: 1. Επ σε χρήση της «Εθνικής Αντιστάσεως». 2. Άλλοι δρόμοι που μπορούν να φιλοξενήσουν εκ περιτροπής ανά δίμηνο τις λαϊκές είναι η «Κωνσταντά» (από Κασσαβέτη έως εκεί που θα εγκατασταθούν οι τελευταίοι επαγγελματίες από τους νομίμους εν ενεργεία) – «Καραϊσκάκη – Βύρωνος» (Από Κύπρου και με κατεύθυνση προς Κασσαβέτη). – «Αχιλλοπούλου» (Από Κουμουνδούρου και Κατεύθυνση προς Κασσαβέτη).

i. Σάββατο
Η επιλογή του πάρκου της Βαμβακουργίας για μόνιμη διεξαγωγή της Λαϊκής του Σαββάτου, είναι ένας «εύσχημος» τρόπος με σκηνικό αυτοκατάργησης, κατάργησής του από μέρους σας. Δεν έχουμε , οικονομικά αποτελέσματα, λόγω περιορισμένης προσέλευσης πελατών, της Πέμπτης όλα τα χρόνια τώρα, γιατί είναι τόπος εξορίας. Για το Σάββατο, αντιπροτείνουμε τα εξής:
1. Παραμονή μας στη «Μιαούλη». Ο δρόμος είναι λειτουργικός. Μεγάλο ποσοστό των κατοίκων εκεί μας θέλει. Εξάλλου σε αυτή τη λαϊκή συμμετέχουμε 70 πωλητές, γιατί οι υπόλοιποι πηγαίνουν Βελεστίνο και Αργαλαστή. Με τα νέα δεδομένα ίσως να συμμετέχουμε και λιγότεροι.
2. Εναλλακτικά προτείνουμε: α) Την οδό «» από το τέλος των οπωροκηπευτικών (όταν ήταν κοντά τα οπωροκηπευτικά) και μέχρι «Καρατζά» και «Σαχτούρη» . β) Άγιοι Ανάργυροι από «Μιαούλη» μέχρι «Αλαμάνας» . γ) «Φερών» από «» με κατεύθυνση τη «Γρηγορίου Λαμπράκη». δ) Στην οδό «Νικηταρά» από «Κολοκοτρώνη» έως εκεί που θα χρειαστεί αν με τη συμμετοχή των αδειούχων συναδέλφων.

Κλείνοντας οι μικροπωλητές θεωρούν πως σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, τα πράγματα και οι καταστάσεις, έως ότου περάσει η κρίση πρέπει να παγώσουν. «Είναι ανάγκη να μπούμε σε ειδικό μεταβατικό στάδιο εργασίας και μετά την ανθρωπιστική – οικονομική – υγειονομικού χαρακτήρα κρίση τα συζητάμε όλα τα θέματα που αφορούν τις Λαϊκές διεξοδικά. Οι όποιες αλλαγές ή προσαρμογές, σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων και τα παρεπόμενα του Κορωνοϊού, πρέπει να γίνουν στο υπάρχον status quo των δρόμων», αναφέρουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση