Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιπολεμικό συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο  από την  Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο  θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μπροστά από το πανεπιστημιακό κτίριο Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου, την στις 7.30 το απόγευμα , εκφράζοντας την διεθνιστική αλληλεγγύη της στους λαούς της ς, της Παλαιστίνης και των άλλων λαών της περιοχής.

Σήμερα  έδωσαν συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Εύη άκου, ο αντιπρόεδρος Θοδ. Καραγιάννης, η ταμίας Ευθυμία Ρούσσα, το μέλος ιάννα Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας  και η του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Δέσποινα Ευαγγελινού .

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κάλεσαν τους εργαζόμενους, άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους νέους να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική εκδήλωση, για να ακούσουν τι απαντά το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό – φιλειρηνικό κίνημα στα ερωτήματα γιατί γίνονται πόλεμοι, γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από την πατρίδα τους και γιατί σκοτώνονται οι λαοί. Το φιλειρηνικό κίνημα καταδικάζει τη νέα επίθεση στη ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας με τη στήριξη και ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τονίζει τα ψέματα που ειπώθηκαν για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Ιράκ, τη Λιβύη και εδώ και επτά χρόνια τη Συρία.

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας τόνισαν ότι είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμιστεί στην περιοχή και να αποτελέσει ισχυρό παίκτη με ΗΠΑ και σία, ενώ το , η Κυπριακή , η Συρία και άλλα μέτωπα που εμπλέκεται αποτελούν πλευρές του πολύπλευρου, επιθετικού παζαριού που διεξάγει.

Επίσης επισημάνθηκε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις είναι βαθειά, ενώ σήμερα περνούν σε νέα φάση με πιθανότητα γενίκευσης.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι με το βλέμμα στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, γίνεται επιτακτική η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμική, φιλειρηνικού κινήματος, που λέει όχι στην Ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας, ζητά να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου και να μη δοθεί γη και νερό στους φονιάδες των λαών, οι φαντάροι που είναι παιδιά του λαού δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα , ειρήνη και φιλία των λαών, καθώς και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην εκδήλωση της Κυριακής, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 Σωματεία εργαζομένων και φορείς, θα μιλήσει ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση