Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιπολεμικό συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο  από την  Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο  θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μπροστά από το πανεπιστημιακό κτίριο Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου, την Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα , εκφράζοντας την διεθνιστική αλληλεγγύη της στους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης και των άλλων λαών της περιοχής.

Σήμερα  έδωσαν Τύπου η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Εύη Γάκου, ο αντιπρόεδρος Θοδ. Καραγιάννης, η ταμίας Ευθυμία Ρούσσα, το μέλος Γιάννα Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας  και η γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Δέσποινα Ευαγγελινού .

Οι συμμετέχοντες στη κάλεσαν τους εργαζόμενους, άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους νέους να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική εκδήλωση, για να ακούσουν τι απαντά το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό – φιλειρηνικό κίνημα στα ερωτήματα γιατί γίνονται πόλεμοι, γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από την πατρίδα τους και γιατί σκοτώνονται οι λαοί. Το φιλειρηνικό κίνημα καταδικάζει τη νέα στη Συρία ΗΠΑ, ς, ς με τη στήριξη και ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τονίζει τα ψέματα που ειπώθηκαν για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλα, το Αφγανιστάν, τη Ιράκ, τη και εδώ και επτά χρόνια τη Συρία.

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας τόνισαν ότι είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμιστεί στην περιοχή και να αποτελέσει ισχυρό παίκτη με ΗΠΑ και Ρωσία, ενώ το Αιγαίο, η Κυπριακή ΑΟΖ, η Συρία και άλλα που εμπλέκεται αποτελούν πλευρές του πολύπλευρου, επιθετικού παζαριού που διεξάγει.

Επίσης επισημάνθηκε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις είναι βαθειά, ενώ σήμερα περνούν σε νέα φάση με πιθανότητα γενίκευσης.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι με το βλέμμα στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, γίνεται επιτακτική η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμική, φιλειρηνικού κινήματος, που λέει όχι στην Ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας, ζητά να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου και να μη δοθεί γη και νερό στους φονιάδες των λαών, οι φαντάροι που είναι παιδιά του λαού δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα , και φιλία των λαών, καθώς και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην εκδήλωση της Κυριακής, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 Σωματεία εργαζομένων και φορείς, θα μιλήσει ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση