Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα του ηπειρωτικού τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας
Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα του ηπειρωτικού τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα του ηπειρωτικού τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Σε έργα που ενισχύουν την αντιπλημμυρική προστασία του ηπειρωτικού τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που αφορά εργασίες κατά βάση εντός της κοίτης των υδατορεμάτων, ενώ όπου απαιτείται θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός των πρανών.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού, είτε με χειρωνακτικά μέσα, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Καθαρίζουμε όπως το υιπο του Κραυσίδωνα, του Ξηριά, του Άναυρου και  άλλα επιλεγμένα αν με την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα που έχει αξιολογήσει η υπηρεσία μας.

Με σχέδιο και προγραμματισμό έχουμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα καθαρισμού  ρεμάτων και στους πέντε δήμους της Π.Ε. Μαγνησίας συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα ουσίας,  για την των πολιτών, των περιουσιών τους και τη διαδικασία της ομαλής και κανονικής διευθέτησης των υδάτων».

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:

  • Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις
  • Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών
  • Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια
  • Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από ή συρματοκιβώτια
  • Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφεισών κοιρώσεων από , ή συρματοκιβώτια.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση