Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο

Αντιφσιστικό προγρμματίζουν για αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην Πλατεία ς στο Βόλο, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, ένας χρόνος μετά τη δολοφονία της Zackie, του Petrit, της Ελένης… Ένας μήνας και κάτι μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αλέξη… Λίγους μήνες μετά την υπουργική για τις προσφύγων επί κυβέρνησης και λίγες μέρες μετά το μπαράζ εκκενώσεων των καταλήψεων και της καταστολής στα επί κυβέρνησης Ν.Δ., δεν ξεμπερδέψαμε με το τέρας.

Η κουλτούρα του φασισμού, του εθνικισμού και της πατριαρχίας τροφοδοτείται από την ανάγκη διατήρησης της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, για να καταφέρνει η τελευταία να αναπαράγεται.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύγχρονη ιστορία των καταπιεσμένων έχει τα ονόματα των δικών μας νεκρών αλλά και το όνομα του καθενός και της καθεμιάς μας. Εμείς είμαστε οι πρόσφυγες των ένοπλων ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων και της περιβαλλοντικής καταστροφής των επενδύσεών τους, οι μετανάστες/τριες των οικονομικών ανταγωνισμών που αναζητούν ζωτικό χώρο επενδύσεων, οι άνεργοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες λάστιχο των αναγκών της ανάπτυξής τους.

«Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε και μια να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με το πάθος της υλοποίησης των ονείρων μας. Ήταν, είναι και θα είναι στο χέρι μας. Ανάμεσα σε άλλα, μας το απέδειξε περίτρανα η μαχητικότητα των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων και η ακούραστη δράση του αντιφασιστικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια. Με βαθιά επίγνωση της ς και του δίκιου μας, θα δίνουμε αυτή τη μάχη κάθε φορά που η αδικία θα κάνει την εμφάνισή της, κάθε φορά που το τέρας θα βρυχάται>», καταλήγει η ανακοίνωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση