Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο

Αντιφασιστικό προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην στο Βόλο, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρεται σε της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας , έξι χρόνια μετά τη του Παύλου και του Λουκμάν, ένας χρόνος μετά τη της Zackie, του Petrit, της Ελένης… Ένας μήνας και κάτι μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αλέξη… Λίγους μήνες μετά την υπουργική απόφαση για τις προσφύγων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λίγες μέρες μετά το εκκενώσεων των καταλήψεων και της καταστολής στα Εξάρχεια επί κυβέρνησης .Δ., δεν ξεμπερδέψαμε με το τέρας.

Η κουλτούρα του φασισμού, του εθνικισμού και της πατριαρχίας τροφοδοτείται από την ανάγκη διατήρησης της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, για να καταφέρνει η τελευταία να αναπαράγεται.

 Σύμφωνα με την , η σύγχρονη ιστορία των καταπιεσμένων έχει τα ονόματα των δικών μας νεκρών αλλά και το όνομα του καθενός και της καθεμιάς μας. Εμείς είμαστε οι πρόσφυγες των ένοπλων ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων και της περιβαλλοντικής καταστροφής των επενδύσεών τους, οι μετανάστες/τριες των οικονομικών ανταγωνισμών που αναζητούν ζωτικό χώρο επενδύσεων, οι άνεργοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες λάστιχο των αναγκών της ανάπτυξής τους.

«Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε και μια ζωή να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με το πάθος της υλοποίησης των ονείρων μας. Ήταν, είναι και θα είναι στο χέρι μας. Ανάμεσα σε άλλα, μας το απέδειξε περίτρανα η μαχητικότητα των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων και η ακούραστη δράση του αντιφασιστικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια. Με βαθιά επίγνωση της δύναμης και του δίκιου μας, θα δίνουμε αυτή τη μάχη κάθε φορά που η αδικία θα κάνει την εμφάνισή της, κάθε φορά που το τέρας θα βρυχάται>», καταλήγει η ανακοίνωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση