Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αντιφασιστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στην πλατεία Ελευθερίας
Αντιφασιστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στην πλατεία Ελευθερίας

Αντιφασιστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στην πλατεία Ελευθερίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν  στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην Πλατεία ς, στις 7.00 μ.μ., με αφορμή την έναρξη της ς της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό και καλούν  τους δημοκρατικούς πολίτες του να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση ώστε να σταλεί ξανά ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού.

Έχει περάσει ενάμιση χρόνος από την ημέρα της 7ης Οκτωβρίου 2020 όταν με κατάμεστο τον χώρο έξω από το Εφετείο ακούστηκε το ιστορικό «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση». Ήταν η πρώτη νίκη σε έναν αγώνα που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια για την κατα της ναζιστικής ς που στέρησε τη ζωή του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και βρέθηκε υπεύθυνη για σωρεία άλλων σοβαρών αδικημάτων.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ξεκινά η δίκη της Χ.Α. σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση των συνηγόρων της. Καλούνται  για άλλη μια φορά να είναι εκεί διεκδικώντας την επικύρωση της πρωτόδικης ς μέχρι και την οριστική καταδίκη της Χ.Α. από την κοινωνία και την Πολιτεία.

Η μάχη ενάντια στους νεοναζί αλλά και στον φασισμό στον σύνολο του δίνεται εντός και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου από την πολιτική αγωγή και σύσσωμο το αντιφασιστικό κίνημα.
Τα τελευταία χρόνια ο και ο εθνικισμός γνωρίζουν «μέρες δόξας».

Η θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, τα συνεχή κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον κυρίως προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη της Ευρώπη αλλά και οι εγχώριες εθνικιστικές κορώνες, ακόμη και από στελέχη της ΝΔ ώστε να ικανοποιήσει το πιο συντηρητικό και ακροδεξιό κοινό της, καταδεικνύουν ότι η «σκύλα που γέννησε τον φασισμό βρίσκεται και πάλι σε οργασμό».

Έτσι και ο δικός τους αγώνας εναντίον του παραμένει συνεχής.
Συμμετέχουν και καλούν όλες και όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες στην κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιουνίου, με αφορμή την έναρξη της δίκης της ΧΑ στην Πλατεία ς απέναντι από τα δικαστήρια και ώρα 7.00 μ.μ. ώστε να δώσουν ξανά ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση