Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον ιστορικό Απόστολο Παπαθανασίου
Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον ιστορικό Απόστολο Παπαθανασίου

Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον ιστορικό Απόστολο Παπαθανασίου

Μία προσωπικότητα της τοπικής  κοινωνίας τιμήθηκε το Σάββατο 4/11, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τον ιστορικό ερευνητή και παλαίμαχο δικηγόρο   Απόστολο Παπαθανασίου, το του οποίου παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο φορέας Πολιτισμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δικηγορικός , η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών και το Ελληνίδων, η πρόεδρος του οποίου Μαρία Σπανού συντόνισε την εκδήλωση. Το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γεώργιος Καλτσογιάννης, πολλοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου. 

Για την προσωπικότητα και το ερευνητικό του κ. Παπαθανασίου μίλησαν ο ομότιμος του .Π.Θ. Αθάσιος Καραθανάσης, πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο τ. λυκειάρχης, φιλόλογος  Ιωάννης Πατρίκος και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου   Σπύρος Μαρδέλης.

Ακολούθησε η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Μητροπόλεως Δημητριάδος, του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, από τον επίσκοπο Ιγνάτιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη προσφορά του κ. Παπαθανασίου στην ανάδειξη της ιστορίας της Μεσαιωνικής Δημητριάδος και ευρύτερα της τοπικής μας ιστορίας. «Σας τιμούμε, καταρχάς, ως άνθρωπο και οικογενειάρχη», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «καθώς η οικογένειά σας δείχνει τον άνθρωπο της πίστεως, της υπομονής και επιμονής, της αξιοπρέπειας και του ήθους. Και, βέβαια, τιμούμε τον επιστήμονα, που προσέφερε και λαμπρό κοινωνικό έργο. Σας ευχαριστούμε, εκ μέρους όλων».

Ακολούθησε ο συγκινητικός ακροτελεύτιος λόγος του τιμηθέντος κ. Παπαθανασίου, ο οποίος ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Ιγνάτιο  για την απονομή της Τιμητικής Διακρίσεως, την οποία χαρακτήρισε «ύψιστη» στην μέχρι τώρα ζωή του.

Ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τους φορείς που διοργάνωσαν την τιμητική, για το πρόσωπό του, εκδήλωση, καθώς και τους εκλεκτούς ομιλητές. Χαρακτήρισε τους λόγους τους «ανθοδέσμη τιμής και αναγνώρισης».

Κατέληξε λέγοντας, «ότι η έρευνα και η γνώση της ιστορίας του Ελλαδικού μας χώρου και πολύ περισσότερο η ενδελεχής μελέτη, μας κάνει όλους να νιώθουμε υπερήφανοι για τους προγόνους μας, για την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του Έθνους μας, που μας κατέλειπαν, από τα αρχαιότατα χρόνια, αλώβητη από το πέρασμα του πανδαμάτορα χρόνου.

Είναι μια πανανθρώπινη κληρονομιά αξιών ζωής και πράξεων, που θα παραμένει για πάντα αναλλοίωτη στο χρόνο και στον τόπο και διαχρονικά θα μετεωρίζει την ελληνική πατρίδα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση