Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ανοικτή εκδήλωση για την Μακεδονία στον Βόλο
Ανοικτή εκδήλωση για την Μακεδονία στον Βόλο

Ανοικτή εκδήλωση για την Μακεδονία στον Βόλο

Υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως

Την πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος»  Βενετία Μπελιτσιώτη δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Θεσσαλίας, ο μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Η πρόεδρος του υπέβαλε  το αίτημα του Συλλόγου να θέσει υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας την διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης στον Βόλο, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ανάλογης με αυτές που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 Ο μητροπολίτης αποδέχθηκε το αίτημα του Συλλόγου Μακεδόνων, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της πόλης.

Μοναδικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. και καθηγητής του Λευκωσίας Αθανάσιος Καραθανάσης.

Ο

Ο Βόλου στηρίζει τη σημερινή διαδήλωση, στην παραλία του Βόλου, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και καλεί τους να μετάσχουν σε αυτήν, μακριά από κάθε κομματική ή πολιτική σκοπιμότητα, που εκ προοιμίου αποδοκιμάζει.

Όπως αναφέρεται: “Οι ανάλογες συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε άλλες 25 πόλεις στην χώρα με ευθύνη των κατά τόπους Συλλόγων Μακεδόνων, έχουν αποκλειστικά εθνική διάσταση, προασπίζουν τα συμφέροντα της ς μας και δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα να καπηλευτεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια για κομματικούς, πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση