Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ανοικτή εκδήλωση: «Από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων και αντίστροφα»
Ανοικτή εκδήλωση: «Από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων και αντίστροφα»

Ανοικτή εκδήλωση: «Από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων και αντίστροφα»

Ο γνωστός παρουσιαστής . Μαυρίδης και επιστήμονες , θα συμμετάσχουν στη δράση τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους

Μια … μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση, τόσο για όποιον ενδιαφέρεται για την όμορφη συνύπαρξή μας με τα ζωάκια, όσο και για όποιον θέλει να αποκτήσει επιπλέον γνώση για τη ψυχολογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τη νομική διάσταση του θέματος, αλλά και τις συμβουλές-οδηγίες, που πρέπει να γνωρίζουμε από τους κτηνιάτρους, μέσα από μια συζήτηση με ειδικούς, αλλά και όσους αγαπούν τους τετράποδους φίλους, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στην που προγραμματίζεται στις 5.00 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του ειδικού συμβούλου Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπευτή  Αθανάσιου Κωτούλα, με τη συνεργασία της Ένωσης ονέων και Κηδεμόνων Δήμου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων , θα πραγματοποιηθεί ανοικτή , με κεντρικό θέμα: «Από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων και αντίστροφα». Η εκδήλωση, θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, από τις 17:00-20:00 στο Αμφιθέατρο των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου (Ορφανοτροφείου 4, Βόλος- είσοδος ελεύθερη), με τη συμμετοχή του γνωστού παρουσιαστή και εθελοντή φιλοζωϊκών δράσεων Γ. Μαυρίδη και επιστημόνων της πόλης .  

Πρόγραμμα

Ώρα 17:00 με 18:00: Βιωματική δράση για παιδιά «Η σχέση μας με τα ζώα», με το Γιώργο Μαυρίδη (ανοικτό κάλεσμα για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν!)

Ώρα 18:00 με 20:00 : Ενημερωτική Διαδραστική Εκδήλωση, με ομιλητές Σταμόπουλος Παύλος, ιδιώτης κτηνίατρος – πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Νομού ς Μπακαλιάνος Βασίλειος, δικηγόρος-διαπιστευμένος διαμεσολαβητής Κωτούλας Αθανάσιος, ειδικός σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπευτής Μαυρίδης Γιώργος, καλλιτέχνης – παρουσιαστής – εθελοντής Φιλοζωικών Δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με , υπάρχει μεγάλη συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και ανθρώπων. Η βία είναι ένας κύκλος. Και συνήθως ο θύτης έχει υπάρξει θύμα και το αντίστροφο. Αν κάτι μας λείπει, αυτό είναι η παιδεία και κατ' επέκταση οι κοινωνικές δεξιότητες στην συμπεριφορά μας.

Βάζοντας εμάς στην θέση εκείνου που πονάει, τότε μόνο αντιλαμόμαστε το μέγεθος της καταστροφής. 

Μαζί με τα παιδιά μας, την ερχόμενη Κυριακή, ας κάνουμε μια μεγάλη παρέα και ας μάθουμε για την κακοποίηση των ζώων και όλα όσα πρέπει ,αλλά και αφορούν στην φροντίδα των κατοικίδιων που επιλέγουμε να έχουν τα παιδιά μας κοντά τους…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση