Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άνω-κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου
Άνω-κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Άνω-κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Η δημοτική αρχή αγνοεί τους πολίτες

Άνω-κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που ξεκίνησε πριν 15' . Πολίτες ζητούν το λόγο για την καύση σκουπιδιών , ο πρόεδρος του σώματος τους αγνοεί επιδεικτικά και εξαγριώνει τους πολίτες που φωνάζουν συνθήματα.

Εκπρόσωποι των πολιτών απευθυνόμενοι στον Γ. Μουλά έλεγαν: «Δεν ντρέπεστε ρε δώστε το λόγο για 2' στους πολίτες». , ο Μουλάς τους αγνοεί, η αίθουσα μετατρέπεται σε «χάβρα» και η δημοτική αρχή δέχεται άγρια γιούχα. Οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν εν χορώ: «Αίσχος» , « το λόγο στους πολίτες».

Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών ζητούν να συζητηθεί το θέμα, οι πολίτες δεν σταματούν να φωνάζουν «δώστε το λόγο στους πολίτες» ο πρόεδρος τους αγνοεί και συνεχίζει .
«Έξω οι φασίστες από το Βόλο. Έξω τα λαμόγια από το Βόλο. Ο Δήμος ανήκει στον λαό» φωνάζουν οι πολίτες

Η συνεδρίαση είναι αδύνατο να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Γαργάλας δήλωσε: καταγγέλλουμε τη συνεδρίαση γιατί δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος».

Ο πρόεδρος του σώματος διακόπτει τη συνεδρίαση για 5′.

Επανήλθε στην αίθουσα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12.34 και είπε ότι πρέπει να καταθέσουμε τις μας για το ΕΣΠΑ και το θέμα των πολιτών για το καλό της πόλης και στη συνέχεια θα αναγνωστούν τα θέματα και θα λάβουν το λόγο όποιοι επιθυμούν.

Οι πολίτες ζητούν τώρα το λόγο. Η συνεδρίαση με τα 70 θέματα ημερήσιας διάταξης περνούν κατά πλειοψηφία άρον-άρον και υπό τη γιούχα των πολιτών.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Θ. Κλημόπουλος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για φασισμό.

Αναγνώστηκαν οι των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα καύσης σκουπιδιών.

Οι πολίτες παραμένουν στην αίθουσα ενώ έκανε την εμφάνισή της και η Αστυνομία.

Οι Στ. Λημνιός και Μ.Βαξεόπουλος και η κα Ηλιοπούλου οδηγούνται τώρα στον εισαγγελέα. Τελικά ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 23 Μαϊου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι το έγγραφο της Επιτροπής Πολιτών έχει περιληφθεί στην απόφαση 715/17 του Δημοτικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι εγκρίνεται η πρόταση του ασκούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου για διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης.

Η πρόταση των 17 συμβούλων θα συζητηθεί σε συνεδρίαση που θα ανακοινωθεί σε διάστημα επτά ημερών.

Τελικά δόθηκε ο λόγος στον εκπροσωπο των πολιτών Ι. Γερόπουλο, ο οποίος είπε: «Θα θέλαμε σαφή απάντηση επί της ουσίας και να οριστεί ημερομηνία της συνεδρίασης».

Ο Γ. Μουλάς απάντησε πως έχουμε το θέμα της αέριας ρύπανσης , ευθύνεται και η και θα κληθούν ειδικοί επιστήμονες και φορείς. Θα μας δώσετε 2-3 ημέρες να ετοιμαστούμε.

Επίσης είπε πως έχει χαρακτηριστεί ως εχθρός της πόλης από πρώην δήμαρχο γιατί αντιτάχθηκε στην οικοπεδοποίηση των αρχαίων Αμφανών.

Όσον αφορά τις χθεσινές συλλήψεις των τριών πολιτών διευκρίνισε λέγοντας: ” Δεν κάναμε καμία μήνυση , αλλά αναφορά συμβάντος λόγω διακοπής της χθεσινής συνεδρίασης.”
Τέλος ο Θ. Θεοδώρου εξήγησε πως άλλο πράγμα είναι η ειδική συνεδρίαση και άλλο η ανοιχτή εκδήλωση.

H επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι είναι άκυρη η συνεδρίαση και αποχώρησε, ενώ ο σύμβουλος της Απ. Νάνος χαρακτήρισε παρωδία την συνεδρίαση σημειώνοντας πως θα μπορούσε να δοθεί ο λόγος στους πολίτες και αποχώρησε όπως και πολλοί σύμβουλοι των μειοψηφιών.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιντάς τόνισε πως θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα η Αποκεντρωμένη και να κρίνει άκυρη τη συνεδρίαση.

Ο ίδιος χαρακτήρισετον Γιώργο Μουλά ανάξιο του θεσμού του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και τη σημερινή συνεδρίαση παράνομη.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσιαντά, η χθεσινή συνεδρίαση διεκόπη για τρεις φορές και σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού των δημοτικών συμβουλίων, η συνεδρίαση δεν μπορούσε να γίνει σήμερα. Μπορούσε να «λυθεί». Η διαδικασία της μεταφοράς της συνεδρίασης σήμερα είναι άκυρη και μη νόμιμη και έπρεπε να σταλεί νέα πρόσκληση, τόνισε.

«Αν σήμερα διέκοπτε πάλι τη συνεδρίαση, τι θα γινόταν; Η σημερινή συνεδρίαση είναι παράνομη και για αυτό ζητούσα τον λόγο από την αρχή του Συμβουλίου αλλά δεν μου τον έδινε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πεισματικά. Για αυτό και εξοργίστηκα καθώς δεν σεβάστηκε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ούτε τους δημοτικούς συμβούλους και στο τέλος δεν σέβεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Του είπα ευθαρσώς πως είναι ανάξιος του θεσμού του προέδρου όταν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας».

Ο ίδιος είπε ότι , η δημοτική πλειοψηφία δεν μπορεί με παρελκυστική τακτική να αποφεύγει την ουσιαστική συζήτηση του τεράστιου αυτού θέματος και έχει σχέση με την υγεία και το περιβάλλον. «Δεν μπορεί να περάσει έτσι ούτε η κατασκευή του εργοστασίου παρς RDF ούτε η καύση σκουπιδιών από την . Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και το ΠΕΣΔΑ, ενώ αρχικά προβλεπόταν ως μονόδρομος το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αυτό που εφαρμόζουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, τον Δεκέμβριο του 2015 η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική διάταξη και αφήνει περιθώριο στους να επιλέξουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και μεταξύ της διαχείρισης που πάει να εφαρμοστεί στον Βόλο, δηλαδή παρς καύσιμης ύλης από σκουπίδια. Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε.

Η οφείλει να ελέγξει τι νομιμότητα της συνεδρίασης αυτεπάγγελτα, ζήτησε ο Μ. Πατσιαντάς που είπε ότι είναι ο θεσμικός ελεγκτή νομιμότητας. Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» είπε ότι η παράταξη θα εξετάσει το θέμα και θα αποφασίσει αν θα προσφύγει κατά της συνεδρίασης.

Οι τρεις έξω από το Δημαρχείο

Οι τρεις πολίτες που είχαν συλληφθεί και σήμερα αφέθησαν ελεύθεροι βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο που τους περίμεναν οι ομοϊδεάτες τους και συντόνισαν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση