Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άγγελος Αγραφιώτης: «Κάθε μέρα και μία νέα έκπληξη»
Άγγελος Αγραφιώτης: «Κάθε μέρα και μία νέα έκπληξη»

Άγγελος Αγραφιώτης: «Κάθε μέρα και μία νέα έκπληξη»

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, γνωρίζαμε ότι η κατάσταση που επρόκειτο να συναντήσουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη, με αρκετά προτα τόσο σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος, όσο και στη λειτουργία του.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση, δεν περιμέναμε να βρούμε το «χάος» που υπάρχει, μία κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος, μία κατάσταση εξαιρετικά δυσάρεστη, που δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων του Ιδρύματος, θα έπρεπε κανονικά να θέτει προ των ευθυνών τους, τόσο νομικά, όσο και –κυρίως- ηθικά, όλους όσους άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια.

Ένα ερώτημα που δεν απασχολεί μόνο όσους ασχολούνται σοβαρά με τα διοικητικά του Ορφανοτροφείου (και δυστυχώς αυτοί είναι λίγοι), αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, που ουκ ολίγες φορές έχει σταθεί στο πλευρό του Ιδρύματος και των παιδιών του.

Όπως λοιπόν οφείλαμε και όπως θα έπραττε κάθε σοβαρή διοίκηση και με κύριο σκοπό να μπει μία τάξη και σταδιακά να νοικοκυρευτούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Ιδρύματος, κρίναμε σκόπιμο να προβούμε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, προκειμένου να έχουμε τη πλήρη της κατάστασης που αναλαμβάνουμε, αλλά και των λόγων που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά, άλλωστε φροντίζουμε γι αυτά να ενημερώνουμε με συνέπεια πρωτίστως και ως οφείλουμε την εποπτεύουσα αρχή, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δηλώνει πλέον άγνοια, όσο και την τοπική κοινή γνώμη, όντας σταθερά δεσμευμένοι στην αρχή του «όλα στο φως», πράγμα το οποίο είχαμε εξαρχής ξεκαθαρίσει.

Επιπλέον, και καθώς οι έλεγχοι προχωρούν σε βάθος, όσες φορές προέκυψαν ενδεχόμενες νομικές ευθύνες, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με στόχο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Ορφανοτροφείου Βόλου και των παιδιών που φιλοξενεί.

Αν, λοιπόν, βάζαμε ένα τίτλο στο εξάμηνο αυτό που ασκούμε τα καθήκοντα μας σαν διοίκηση του Ορφανοτροφείου, θα λέγαμε ότι κάθε μέρα αποτελεί μία, αρνητική, έκπληξη. Ίσως αυτό να περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την κατάσταση, τόσο σε ότι αφορά τα στοιχεία που κάθε τόσο προκύπτουν για πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος που έχουν ευθέως θίξει τα συμφέροντα του Ιδρύματος, όσο και για τις πραγματικές προθέσεις αυτών που σήμερα παρουσιάζονται ως τιμητές και όψιμοι υπερασπιστές των συμφερόντων των παιδιών!

Πρόσφατη έκπληξη η “ανακάλυψη” διαθήκης με ωφελούμενο το Ορφανοτροφείο Βόλου. Μέχρι εδώ όλα καλά! Το παράδοξο είναι ότι η διαθήκη αυτή, που αφορά σε μεγάλη έκταση γης,  γνωστοποιήθηκε στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου έγκαιρα και μέχρι και το 2010 ουδείς από τις διοικήσεις δεν ενδιαφέρθηκε και έτσι το ίδρυμα απώλεσε το δικαίωμα, ώστε να περιέλθει το αντικείμενο της διαθήκης στον ωφελούμενο.

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση, πόσα προτα θα έλυνε το περιεχόμενο αυτής της διαθήκης;

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να ενημερώσω τους πάντες ότι η σημερινή διοίκηση, τουλάχιστο αυτοί που ασχολούνται με τη διοίκηση, του Ορφανοτροφείου Βόλου, έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διεκδικηθεί τουλάχιστον από την απολεσθείσα διαθήκη, παρά το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί, λόγω της εξαιρετικά καθυστερημένης διεκδίκησης του ωφελήματος, που μάλλον άργησε για κάποιες δεκαετίες.

Όλα αυτά δυστυχώς δεν γίνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook), όπως κάποιοι θέλουν να λεν και να πιστεύουν, μάλλον για να δικαιολογήσουν την παντελή τους απουσία από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που χαρακτηρίζονται ως σημαντικά.

Κάπως έτσι περνούμε στη δεύτερη μεγάλη έκπληξη των τελευταίων ημερών, τη συνέντευξη του κ. Μπατζιάκα σε ραδιοφωνικό σταθμό, που παρά το γεγονός ότι θέλει να υποστηρίζει ότι είναι κριτικός προς τη σημερινή δημοτική αρχή, αποδεικνύεται “φίλιος”, καθώς –είτε θετικά, είτε με αρνητικό τρόπο- φροντίζει να διατηρεί στο επίκεντρο της ς τη σημερινή αρχή, αποκρύπτοντας συστηματικά, όποτε συμφέρει, τα πραγματικά γεγονότα, την αλήθεια.

Έτσι λοιπόν, προχθές (Τετάρτη) έδωσε βήμα για ακόμη μια φορά στον κ. Μπατζιάκα,  για να διαστρεβλώσει για ακόμη μία φορά την αλήθεια και να απαξιώσει το έργο που γίνεται το τελευταίο εξάμηνο από τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, αλλά και για να ανακοινώσει δια του ραδιοφώνου την άρνηση της παράταξης που ο κ. Μπατζιάκας εκπροσωπεί να παραβρεθεί στην ενημέρωση την οποία καλέσαμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Βόλου και τους τοπικούς βουλευτές…

Φαίνεται ότι η απαξίωση του έργου που γίνεται από τη σημερινή Διοίκηση αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα του Δήμου Βόλου, το τελευταίο διάστημα και αυτό γίνεται αποκλειστικά από τα μέσα του εν λόγω δημοσιογραφικού οργανισμού, λειτουργώντας για τα θέματα του Ορφανοτροφείου ως γραφείο τύπου της σημερινής δημοτικής αρχής και των φιλικά προσκείμενων σε αυτή.

Άγνωστο το γιατί, ωστόσο αυτή είναι η αλήθεια! Δεν προκαλεί εντύπωση ότι όλες οι δήθεν “καταγγελίες” προέρχονται από ανθρώπους της σημερινής δημοτικής αρχής και όλες αποκαλύφθηκαν από το συγκεκριμένο μέσο;

Ίσως η αλήθεια να κρύβεται στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου, που με κατηγορεί ότι προσπαθώ να προβληθώ προσωπικά, ενώ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για όλα τα σοβαρά που συμβαίνουν και καταγγέλλονται, ίσως να είναι πρόβλημα τελικά το γεγονός ότι κάποιος που δεν ανήκει στο τοπικό πολιτικό “σύστημα” που επί χρόνια ελέγχει τις διοικήσεις του Ορφανοτροφείου, μπορεί τελικά να τα καταφέρει…

Προσωπικά θεωρώ ότι η κοινή γνώμη της πόλης έχει πλέον πλήρη άποψη για τα όσα συμβαίνουν και έχει καταδικάσει αυτούς που έφεραν το Ορφανοτροφείο Βόλου στη σημερινή κατάσταση, αλλά και όσους με την στάση τους υπονομεύουν τη λειτουργία του σήμερα.

Ωστόσο θέλω να προκαλέσω τον κ. Μπατζιάκα να σταματήσει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα (βέβαια αυτό το παιχνίδι το γνωρίζει καλά τόσο ο ίδιος από άλλες του ενασχολήσεις, όσο και η παράταξη που εκπροσωπεί) και να μιλήσει ευθέως για την ουσία.

Ποτέ δεν είναι αργά να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτά που λέει ή που σχετίζονται με τα όσα έχουν καταγγελθεί.

Δώστε, κύριε Μπατζιάκα, στη δημοσιότητα την έκθεση της κοινωνικής συμβούλου από την , που κάνει κάποιες παρατηρήσεις για πράγματα που δεν έγιναν… Μήπως αυτή (η έκθεση) αναφέρεται στο παρελθόν μιας και στη διάρκεια της θητείας μου η κοινωνική σύμβουλος  δεν έχει επισκεφτεί Π το ίδρυμα; Αλήθεια από αυτή την έκθεση μόνο αυτό είδατε; Δεν είδατε πως η προήλθε από το μέλος του Δ.Σ (Κάβουρα) που εσείς προτείνατε και υποστηρίξατε;

Πείτε κύριε Μπατζιάκα, με ειλικρίνεια τι μου απαντήσατε όταν σας ζήτησα να μου στείλετε μια κοινωνική λειτουργό έστω με απόσπαση και εξηγήστε παράλληλα στην κοινωνία του Βόλου τον λόγο για τον οποίο αρνηθήκατε να διαθέσετε μία από τις κοινωνικές λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για κάποιες ώρες την εβδομάδα, προκειμένου προσωρινά να καλυφθεί το κενό, όχι σε ότι έχει να κάνει με την κάλυψη της θέσης ς, αλλά με τη διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά που το Ίδρυμα φιλοξενεί… Με εγκαλείτε επειδή δεν προσέλαβα κοινωνική λειτουργό, όταν γνωρίζετε πως δεν έχω χρήματα και οφείλω ήδη στους εργαζόμενους 75.000€ από καθυστερημένους μισθούς; ΝΤΡΟΠΗ!

Πείτε κύριε Μπατζιάκα στην κοινωνία του Βόλου ότι μέλη της παράταξής σας (Στεφόπουλος-Καπουρνιώτης) που εσείς ως εποπτεύουσα αρχή ορίσατε στο Δ.Σ του ιδρύματος,  προέβησαν το 2015 σε καταγγελίες προς τις δημόσιες αρχές κατά του ιδρύματος, στοχοποιώντας έτσι το ίδρυμα, αναγκάζοντάς με εμένα να τρέχω να απολογούμαι για όσα κατήγγειλαν ένα χρόνο πριν. Το ίδιο δεν έγινε και φέτος όπου τον Ιούλιο, μέλος που εσείς ως δημοτική παράταξη υποδείξατε να συμμετέχει στο Δ.Σ (Κάβουρας), προέβη σε προς την πρόνοια και η πρόνοια ζητά από το Δήμο την επανεξέταση της αδείας λειτουργίας του ιδρύματος; Τελικά τους διορίζετε για να βοηθούν ή για να τορπιλίζουν την όποια προσπάθεια;

Πείτε μας, κύριε Μπατζιάκα, για ποιο λόγο η ΔΕΥΑΜΒ κωλυσιεργεί στην εκτέλεση υδραυλικών εργασιών στο Ίδρυμα που παρακαλέσαμε να γίνουν, εγγράφως, από τον Απρίλιο; Μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω ως εποπτεύουσα αρχή, μήπως αυτό αφορά μία από την πληθώρα των καταγγελιών που σχετίζονται με τις παρεμβάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής και των εκλεκτών της στα διοικητικά του Ιδρύματος; Βέβαια σε τέτοια θέματα αποφεύγονται οι απαντήσεις…

Εξηγήστε μας τι εννοείτε όταν λέτε «…εμείς κάναμε μία προσπάθεια, έγιναν οι εκλογές, βγήκαν ορισμένα άτομα, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει και θα πάει πολύ καλά το Ορφανοτροφείο…», ενώ σε προηγούμενη συνέντευξή σας είχατε αναφέρει… «εμείς βάλαμε διοίκηση». Αλήθεια, πως εσείς αντιλαμβάνεστε τις προϋποθέσεις για να πάει το Ίδρυμα καλά;

Θα παραστείτε, κύριε Μπατζιάκα, εσείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας πλειοψηφίας στην συνάντηση του Σαββάτου; Είναι τόσο υποτιμητικό, στα πλαίσια του αναμφισβήτητου ενδιαφέροντος σας για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου, να μεταβείτε εσείς στο Ίδρυμα, σε μία στιγμή μάλιστα που είναι κομβική για τη συνέχιση της λειτουργίας του; Εκτός αν με τη στάση σας αυτή,  αρκείστε στην έγγραφη ενημέρωση την οποία ήδη σας έχουμε κάνει από τον Αύγουστο. Βέβαια από τότε η οικονομική κατάσταση του ιδρύματος άλλαξε προς το χειρότερο…

Πραγματικά πρόθεσή μας δεν ήταν να θίξουμε την εξουσία που εκπροσωπείτε, αλλά να ενημερώσουμε τους Βουλευτές του Νομού και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να ζητήσουμε κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπισή τους. Άλλωστε, θεωρούμε ότι στις πραγματικά κρίσιμες στιγμές ισχύει το η ισχύς εν τη ενώσει και σε αυτή τη βάση ζητήσαμε να παραβρεθείτε σε μία τέτοια ενημερωτική συνάντηση. Και ποιος μπορεί να είναι καλύτερος χώρος από το ίδιο το ίδρυμα;

Αυτά, κύριε Μπατζιάκα, μαζί με όλες τις προηγούμενες απαντήσεις που οφείλετε για ζητήματα που ίσως για εσάς να είναι αμελητέα, αλλά για το Ίδρυμα και τη λειτουργία του είναι φλέγοντα, σχετίζονται με την επιβίωσή του.

Και αυτές τις κρίσιμες ώρες τι καλύτερο από το να δοθούν όλα στο φως;

Α, και κάτι ακόμη. Δεν έχει παραιτηθεί κανένα μέλος!  όπως αναφέρετε για να πάμε οπωσδήποτε σε εκλογές. Μάλλον θέλετε να πάτε το ίδρυμα για ακόμη μια φορά σε εκλογές,  αδιαφορώντας για την κατάσταση που αυτό έχει περιέλθει, από ευθύνη και δικών σας ανθρώπων.

Τις απαντήσεις αν θέλετε μπορείτε να τις δώσετε και μέσω facebook, φαίνεται ότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα από αυτά. Σημασία δεν έχει το μέσο, αλλά η ουσία, πράγμα που για τα θέματα του Ορφανοτροφείου, τουλάχιστο, αποφεύγετε επιμελώς…

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση