Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ανεπίτρεπτες συνθήκες αναμονής για αξιολόγηση αναπηρίας στα ΚΕΠΑ Μαγνησίας
Ανεπίτρεπτες συνθήκες αναμονής για αξιολόγηση αναπηρίας στα ΚΕΠΑ Μαγνησίας

Ανεπίτρεπτες συνθήκες αναμονής για αξιολόγηση αναπηρίας στα ΚΕΠΑ Μαγνησίας

Για ανεπίτρεπτες συνθήκες αναμονής για αξιολόγηση αναπηρίας στα εν μέσω πανδημίας κάνει λόγο ο Μαγνησίας , σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Χαρακτηριστικά ο αναφέρει:  “Μαρτυρίες πολιτών της Μαγνησίας,  οι οποίοι επισκέπτονται τις τελευταίες μέρες το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΕΦΚΑ στο Νομό Μαγνησίας για την αξιολόγηση της αναπηρίας τους, φανερώνουν μία εικόνα ανεπίτρεπτη για τη δομή, που η λειτουργία της είναι συνυφασμένη με την ευαίσθητη κατηγορία των ατόμων με αναπηρία και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στα ραντεβού των τελευταίων ημερών για την αξιολόγηση αναπηρίας πολιτών στο ΚΕΠΑ του Νομού Μαγνησίας, δεν τηρήθηκαν τα στοιχειώδη μέτρα για την υγειονομική των παρευρισκομένων πολιτών και την αποφυγή διασποράς της λοίμωξης COVID 19.

Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι περίπου 40 άτομα σε εξωτερικό χώρο, έξω από την είσοδο του ΚΕΠΑ, εκ των οποίων τα 30 άτομα ήταν συγκεντρωμένα λόγω του κρύου και της πολύωρης αναμονής σε περίπου 10 τ.μ. χωρίς αποστάσεις παρά μόνο με τη χρήση μάσκας μεταξύ ωρών  11:00 – 13:00.

Πολίτες, με καθορισμένη ώρα ραντεβού που δεν τηρούνταν, ανέμεναν για πάνω από δύο ώρες σε άσχημες καιρικές συνθήκες σε εξωτερικό χώρο, μέχρι να μπορέσουν να εξεταστούν από το . Εξαιτίας του κρύου τα άτομα αυτά αναγκάζονταν να συνωστίζονται με αύξηση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού.

Οι πλειονότητα των ανθρώπων αυτών είναι άτομα με σοβαρά προβλήματα ς και κάποια από αυτά μεγάλης ηλικίας, τα οποία με βάση τις συνθήκες υφίσταντο αχρείαστη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία και αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης από τον Covid, ενώ ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατά την είσοδο στον χώρο υποδοχής του ΚΕΠΑ δεν πραγματοποιούνταν θερμομέτρηση, ούτε υπήρχε εντός της δομής διαθέσιμο απολυμαντικό χεριών.

Κύριοι υπουργοί,

Τα άτομα με αναπηρία είναι πληθυσμός αυξημένου κινδύνου για ενδεχόμενη επιμόλυνση Covid και χρήζουν συνολικά ειδικής και αυξημένης ς από την Πολιτεία και τους επιμέρους οργανωμέ φορείς της.

Οι παραπάνω αναφερόμενες εικόνες που παρατηρούνται στο τοπικό παράρτημα ΚΕΠΑ σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολιτών, εν έτη 2021 και εν μέσω πανδημίας, δεν τιμούν την Κεντρική Διοίκηση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Παρακαλείσθε όπως παρέμβετε χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε να μην επαναληφθούν οι εικόνες συνωστισμού και πολύωρης αναμονής ατόμων με αναπηρία που επισκέπτονται τα για την καθιερωμένη αξιολόγηση της αναπηρίας τους και να προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στην εν λόγω δομή για την ταχύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση