Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αναγόρευση Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως επίτιμου δημότη Βόλου
Αναγόρευση Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως επίτιμου  δημότη Βόλου

Αναγόρευση Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως επίτιμου δημότη Βόλου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μ. Δευτέρα με 81 θέματα

Σε αναγόρευση του  Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως επίτιμου δημότη Βόλου  θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου κατά την επίσκεψή του στην πόλη στις 5 Ιουνίου 2019, ενώ το θέμα θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη Μεγάλη Δευτέρα στη 1.00 μ.μ.

Στην εισήγηση του δημάρχου αναφέρεται  ότι η σημασία της προσωπικότητας της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ στον ελληνικό εκκλησιαστικό χώρο και την ορθοδοξία, το ιεραποστολικό και κοινωνικό του έργο,   η σταθερή συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των χωρών της ηπείρου της Αφρικής και με δεδομένη την επίσημη επίσκεψη στην πόλη του Βόλου στις 5 Ιουνίου 2019, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανακήρυξη του Πατριάρχη ως «Επίτιμο Δημότη» της πόλης του  Βόλου καθώς και τη διοργάνωση σχετικής τιμητικής εκδήλωσης προς το πρόσωπό του.

Στη συνεδρίαση με 81 θέματα ημερήσιας διάταξης  το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση Αθλητικών εγκαταστάσεων ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ» και για την έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ) για την Στέγαση και λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στον Δήμο Βόλου.

Επίσης, θα ληφθεί απόφαση για την εκμίσθωση χώρου Γιορτής Κρασιού στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου και εκμισθώσεις δημοτικού χώρου στον οικισμό Κριθαριάς στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου, του αμφιθεάτρου του πρώην Δημαρχείου της Νέας Αγχιάλου και δύο εκτάσεων στα Χάνια για εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον το σώμα θα λάβει απόφαση, για την έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT III, με τίτλο «PA.GO.DA.-Passengers and Good Delivery Actions» (Δράσεις μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων) και απόφαση περί αποδοχής της συμμετοχής του Δήμου Βόλου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, άξονας προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη, θα ληφθεί καταρχήν απόφαση παροχής σύμφωνης γνώμης για κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα για τη δημιουργία Υπαίθριου Αστρονομικού Παρατηρητηρίου και κανονιστική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τον χαρακτηρισμό οδών ως ήπιας κυκλοφορίας στη Νέα Αγχίαλο περιμετρικά του Ι.Ν. Αγ. Ραφαήλ – Νικολάου – Ειρήνης και Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Επίσης, θα τροποποιηθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Βόλου και θα γίνει ανάθεση εργασιών αφής κανδηλιών και καθαριότητας μνημάτων, στο Κοιμητήριο «Κούκος», σε ιδιώτη.

Τέλος, θα εγκριθεί απόφασης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αναφορικά με τον καθορισμό διδάκτρων για το σχολικό έτος 2019-2020.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση