Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αναφορά Ζέττας Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών
Αναφορά  Ζέττας Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών

Αναφορά Ζέττας Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών

Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, η βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, χθες, 5 Νοεμβρίου 2019, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Γ. Βρούτση και τον υπουργό Οικονομικών,   Χρ. Σταϊκούρα ,  σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματικών προκειμένου να διευθετηθεί ένα εξαιρετικά φλέγον κοινωνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ενώ πολλοί και έχουν στην πλειονότητά τους πληρωμένες τις και δύνανται λόγω ηλικίας να συνταξιοδοτηθούν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αδυνατούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους καθώς υπάρχουν ακόμη οφειλές.

Παρ’όλη τη διευκόλυνση που έχει δοθεί με την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, συνεχίζουν και υπάρχουν έμποροι, οι οποίοι ακόμη και με τον επανυπολογισμό που προκύπτει για τις οφειλές τους κωλύονται να ανταπεξέλθουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας αφού αυτές ξεπερνούν το ποσό των 20.000
ευρώ και για τις οποίες θα πρέπει η διαφορά που προκύπτει να καταβληθεί εφάπαξ.

Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και αφορά μεγάλο αριθμό εμπόρων και επιχειρηματιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση