Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αναφορά Ζέττας Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών
Αναφορά  Ζέττας Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών

Αναφορά Ζέττας Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών

Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, η βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, χθες, 5 Νοεμβρίου 2019, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Γ. Βρούτση και τον υπουργό Οικονομικών,   Χρ. Σταϊκούρα ,  σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς εμπόρων και επιχειρηματικών προκειμένου να διευθετηθεί ένα εξαιρετικά φλέγον κοινωνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ενώ πολλοί και επιχειρηματίες έχουν στην πλειονότητά τους πληρωμένες τις ασφαλιστικές εισφορές και δύνανται λόγω ηλικίας να συνταξιοδοτηθούν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αδυνατούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους καθώς υπάρχουν ακόμη οφειλές.

Παρ’όλη τη διευκόλυνση που έχει δοθεί με την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, συνεχίζουν και υπάρχουν έμποροι, οι οποίοι ακόμη και με τον επανυπολογισμό που προκύπτει για τις τους κωλύονται να ανταπεξέλθουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας αφού αυτές ξεπερνούν το των 20.000
ευρώ και για τις οποίες θα πρέπει η διαφορά που προκύπτει να καταβληθεί εφάπαξ.

Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και αφορά μεγάλο αριθμό εμπόρων και επιχειρηματιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση