Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ανάδοχος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας
Ανάδοχος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας

Ανάδοχος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας

Μετά από δύο άγονες διαδικασίες, αναδείχθηκε τελικά εργολάβος για τη φύλαξη της ς Γορίτσας, όπως προέκυψε κατά την σημερινή του Οικονομικής Επιτροπής Βόλου, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η βελτίωση προσφοράς για τη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας.

α σημειωθεί ότι ο πρώτος διαγωνισμός ήταν της τάξης των 100.000 € και κηρύχθηκε άγονος και στη συνέχεια η εταιρία «Μέτρον Ι.Κ.Ε.» έκανε προσφορά 94.000 € συν , χωρίς όμως να πάρει τον διαγωνισμό.

Όπως εξήγησε ο και πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Πέγιος «επειδή πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι σε κάθε έργο να ζητά διψήφιο αριθμό έκπτωσης και αφού έγινε συζήτηση με τον ανάδοχο, σήμερα υπέβαλε νέα βελτιωμένη προσφορά με έκπτωση 10%.

Ο ανάδοχος με έγγραφό του προς την επιτροπή τονίζει ότι μετά από αυτοψία στη σήραγγα με κλιμάκιο μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών συνεργατών της εταιρίας, υπέβαλε νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά με έκπτωση 10% σε σχέση με τη μελέτη και τη διακήρυξη.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει καθήκοντα, αφού η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκριθεί από την η απόφαση, σε περίπου ένα μήνα, όπως εκτιμούν από το Δήμο Βόλου.

Με τον τρόπο αυτό, οι επτά εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου που απασχολούνται σήμερα στη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας, θα επιστρέψουν ξανά στη θέση τους στις του Δήμου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Βόλου θα υποβάλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αίτηση για χρηματοδότηση με 100.000 € που είχε δεσμευτεί ο Κώστας Αγοραστός κατά την παραλαβή του έργου από τον Δήμο το 2014.

Αγωγή δημότη

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε η δικηγόρος του Δήμου Βόλου να παραστεί σε δίκη, αντικρούοντας αγωγή πολίτη και να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος-Δημήτριος Δημοσθένους του Γεωργίου, προσωρινώς κάτοικος ς Θεσσαλονίκης, άσκησε αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, με την οποία, επικαλούμενος αμφισβήτηση του ονόματός του από τον Δήμο Βόλου και άρνηση του Δημοτολογίου Βόλου να εγγράψει την ληξιαρχική πράξη γάμου του μετά της Κωνσταντίας- Αγγελίδου- Δημοσθένους, ζητά να αναγνωριστεί ότι ο Demetre (Δημήτριος) , Adrien, Louis, Auguste (Αντριέν , Λουί, Ωγκύστ) Demosthenous (Δημοσθένους) του Georges (Γεωργίου) και της Andree Pierette Jeanne (Αντρέ Πιερέτ Ζαν) είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Κωνσταντίνος – Δημήτριος Δημοσθένους του Γεωργίου και της Ανδριάννας και να καταδικαστεί ο αντίδικος Βόλου στη δικαστική του δαπάνη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Βόλου, στην εν λόγω ληξιαρχική πράξη γάμου, ο προαναφερόμενος είναι εγγεγραμμένος στο Δημοτολόγιο του Δήμου , τα δε στοιχεία της οικογενειακής του μερίδας δεν συμφωνούν με τα αναγραφόμενα, κατόπιν δήλωσής του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση