Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ανάδοχος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας
Ανάδοχος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας

Ανάδοχος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας

Μετά από δύο άγονες διαδικασίες, αναδείχθηκε τελικά εργολάβος για τη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας, όπως προέκυψε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Οικονομικής Επιτροπής Βόλου, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η βελτίωση προσφοράς για τη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος διαγωνισμός ήταν της τάξης των 100.000 € και κηρύχθηκε άγονος και στη συνέχεια η εταιρία «Μέτρον Ι.Κ.Ε.» έκανε προσφορά 94.000 € συν ΦΠΑ, χωρίς όμως να πάρει τον διαγωνισμό.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Πέγιος «επειδή πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι σε κάθε έργο να ζητά διψήφιο αριθμό έκπτωσης και αφού έγινε συζήτηση με τον ανάδοχο, σήμερα υπέβαλε νέα βελτιωμένη προσφορά με έκπτωση 10%.

Ο ανάδοχος με έγγραφό του προς την επιτροπή τονίζει ότι μετά από αυτοψία στη σήραγγα με κλιμάκιο μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών συνεργατών της εταιρίας, υπέβαλε νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά με έκπτωση 10% σε σχέση με τη μελέτη και τη διακήρυξη.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει καθήκοντα, αφού η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη η απόφαση, σε περίπου ένα μήνα, όπως εκτιμούν από το Δήμο Βόλου.

Με τον τρόπο αυτό, οι επτά εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου που απασχολούνται σήμερα στη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας, θα επιστρέψουν ξανά στη θέση τους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμος Βόλου θα υποβάλει στην αίτηση για με 100.000 € που είχε δεσμευτεί ο Κώστας Αγοραστός κατά την παραλαβή του έργου από τον Δήμο το 2014.

Αγωγή δημότη

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε η του Δήμου Βόλου να παραστεί σε δίκη, αντικρούοντας αγωγή πολίτη και να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος-Δημήτριος Δημοσθένους του Γεωργίου, προσωρινώς κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, άσκησε αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, με την οποία, επικαλούμενος αμφισβήτηση του ονόματός του από τον Δήμο Βόλου και άρνηση του Δημοτολογίου Βόλου να εγγράψει την ληξιαρχική πράξη γάμου του μετά της Κωνσταντίας- Αγγελίδου- Δημοσθένους, ζητά να αναγνωριστεί ότι ο Demetre (Δημήτριος) , Adrien, Louis, Auguste (Αντριέν , Λουί, Ωγκύστ) Demosthenous (Δημοσθένους) του Georges (Γεωργίου) και της Andree Pierette Jeanne (Αντρέ Πιερέτ Ζαν) είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Κωνσταντίνος – Δημήτριος Δημοσθένους του Γεωργίου και της Ανδριάννας και να καταδικαστεί ο αντίδικος Δήμος Βόλου στη δικαστική του δαπάνη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Βόλου, στην εν λόγω ληξιαρχική πράξη γάμου, ο προαναφερόμενος είναι εγγεγραμμένος στο Δημοτολόγιο του Δήμου , τα δε στοιχεία της οικογενειακής του μερίδας δεν συμφωνούν με τα αναγραφόμενα, κατόπιν δήλωσής του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση