Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αμετάβλητα τα τέλη άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ
Αμετάβλητα τα τέλη άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ

Αμετάβλητα τα τέλη άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ

Στα περσινά επίιπεδα θα κυμανθούν τα τέλη άρδευσης για το 2017, σύμφωνα με σημερινή σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε οι χρεώσεις θα διαφοροποιηθούν μόλις επιβληθεί το περιβαλλοντικό τέλος που για την έχει εγκριθεί μέσω ΚΥΑ, αλλά δεν έχει έλθει η σχετική εγκύκλιος. Σημειώνεται ότι το πάγιο των 30 πληρώνουν όλοι οι αρδευόμενοι, ακόμη και οι αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης είπε πως τα τέλη άρδευσης θα αποσταλούν για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε: “Μέχρι το τέλος του έτους όμως θα επανέλθουμε με νέα απόφαση, καθώς σίγουρα από τη νέα χρονιά θα επιβληθεί και το περιβαλλοντικό τέλος από τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων. Γι΄ αυτό κάνουμε μνεία στην ΚΥΑ”.

Ο σύμβουλος Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι “εμείς δεν συμφωνούμε με το τέλος. Ας έλθει πρώτα και βλέπουμε. Εγώ θεωρώ ότι εκ του περισσού μπήκε στην προμετωπίδα. Ας περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσουν τα μνημόνια. Καινούργιο φασόλι αυτό για την κοινωνία”.

Εξάλλου με σημερινή απόφασή του το Δ.Σ. προσέθεσε το Κατηχώρι και τις Σταγιάτες στις ορεινές περιοχές που το χειμωνιάτικο τρίμηνο Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές θα πληρώνουν μειωμένο κατά 80% τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης, αρκεί να διαθέτουν υδρομετρητή.

Το τιμολόγιο

Τα έξοδα για τη διαχείριση και τη λειτουργία των δικτύων άρδευσης για το έτος 2017 ανήλθαν στο ποσό των 212.186,87 (πλέον του ποσού που πληρώθηκε στη ΔΕΗ) παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα έξοδα του 2016(207.391,15€ ) κατά 2,31‰ Συγκεκριμένα πληρώθηκαν 100.378,80 για υδρονομείς, 14.670 € για καθαριστές υδραυλάκων και 97.138,07 € για την συντήρηση (εργασίες,υλικά) δικτύων. Στα ποσά δεν περιλαμβάνονται έξοδα (που δε βάρυναν τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά τις ίδιες
Τοπικές Κοινότητες με δική τους απόφαση για αυτοδιαχείριση παρατύπως των δικτύων άρδευσης) για τις Κοινότητες του Αγίου Βλασίου, Πορταριάς, Μακρυνίτσας, Κατηχωρίου, Αγριάς, Δράκειας, Άλλης Μεριάς και Αγίου Ονουφρίου και .

Τέλη Άρδευσης
Δημοτικά Διαμερίσματα Βόλου

Λοιπές χρεώσεις

Τα τέλη διακοπής – επανασύνδεσης, αφαίρεσης – επανατοποθέτησης υδρομέτρου, το τέλος ελέγχου υδρομέτρου, τα δικαιώματα νέας παροχής νερού (εφ' άπαξ τέλος, τέλος εκτέλεσης διακλάδωσης), η δαπάνη για απώλεια ή αντικατάσταση υδρομέτρου, έχουν ως εξής:.

Τέλη διακοπής – επανασύνδεσης υδρομέτρου

Χρέωση από 1/1/2017 : 11,46 €

Σε περίπτωση αφαίρεσης – επανατοποθέτησης υδρομέτρου η τιμή διπλασιάζεται.

Τέλος ελέγχου υδρομέτρου

Χρέωση από 1/1/2017 : 4,58 €

Εφάπαξ τέλος νέας σύνδεσης Άρδευσης σε κλειστά δίκτυα (Δικαίωμα)

Χρέωση από 1/1/2017 : 90,59 €

Τέλος εκτέλεσης διακλάδωσης νέας σύνδεσης Άρδευσης σε κλειστά δίκτυα (ΔΙΚΑΙΩΜΑ)

Χρέωση από 1/1/2017 : Για παροχή ½'' : 233,78 €

Για παροχή 1'' : 258,99 €

Για παροχή 1'' ½:360,00 €

Για παροχή 2'' : 508,76 €

Τέλος εκτέλεσης διακλάδωσης νέας σύνδεσης Άρδευσης σε ανοιχτά δίκτυα (ΔΙΚΑΙΩΜΑ)

Χρέωση από 1/1/2017 : 60,00 € πλέον δαπανών εκτέλεσης έργου.

Πάγιο τέλος άρδευσης

Χρέωση για όλους τους καταναλωτές άρδευσης με πάγιο 30,00 €.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας των

Τέλος στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η ΔΕΥΑΜΒ να συμμετέχει στο πρόγραμμα μαθητείας και θα απασχολήσει 12 μαθητές, τέσσερις στα διοίκηση, τέσσερις τεχνικοί , δύο τεχνικοί οχημάτων και δύο τεχνικοί εφαρμογών ς. Η διάρκεια απασχόλησης είναι για 9 μήνες, με αμοιβή 9,33 ευρώ/ημερησίως (155,5 ευρώ/μήνα) για τον καθένα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση