Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αμερικανικές κατσαρίδες σε σπίτια στον Βόλο
Αμερικανικές κατσαρίδες σε σπίτια στον Βόλο

Αμερικανικές κατσαρίδες σε σπίτια στον Βόλο

Aμερικάνικες κατσαρίδες (periplaneta americana) κάνουν επιδρομή σε συνοικίες του Βόλου τα τελευταία δύο χρόνια και οι εταιρείες απεντόμωσης στις οποίες καταφεύγουν οι πολίτες τα οικονομούν.

Όπως αναφέρουν ειδικοί στις απεντομώσεις θα πρέπει να καταφεύγουμε στις εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρείες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, ενώ ενδείκνυται η απεντόμωση να γίνεται την και το Φθινόπωρο.

Εν τω μεταξύ, Βολιώτες στην περιοχή του Ασύλου στη Γ. Δήμου αλλά και στη . Δημητριάδα και αλλού ζητούν από τη ΔΕΥΑΜΒ να κάνει απεντόμωση στα φρεάτια των ομβρίων, ενώ η επιχείρηση έχει ήδη σε εξέλιξη εργολαβία για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις κατσαρίδες αλλά και των ποντικών.

Η αμερικάνικη κατσαρίδα είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος κατσαρίδα που δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας. Απαντώνται κυρίως στους υπονόμους και τα φρεάτια και μέσω των σωληνώσεων της αποχέτευσης μεταφέρονται στις κουζίνες και στα μπάνια. Τα τέλεια έντομα μπορούν να πετάξουν και έτσι μεταφέρονται σε νέους χώρους όπου δημιουργούν καινούργιες προσβολές.

Απαιτείται καλό κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων γύρω από αποχετεύσεις για να εμποδιστεί η είσοδος των εντόμων στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης θα πρέπει να γίνει υπολειμματικός κυρίως σε φρεάτια και αποχετεύσεις μειώνει δραστικά τους πληθυσμούς του εντόμου αυτού και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να μεταφερθούν εντός των κατοικιών.

Η αμερικάνικη κατσαρίδα μπορεί να φθάσει σε μήκος τα 44 εκατοστά, έχει γυαλιστερό κόκκινο-καφέ χρώμα, τα φτερά είναι πιο μακριά από το σώμα στο αρσενικό και μόλις επικαλύπτουν την κοιλιά στο θηλυκό.

Κύκλος ζωής
• Η ωοθήκη, που περιέχει 6 – 28 αυγά, φέρεται από το θηλυκό για αρκετές ημέρες πριν εναποτεθεί. Μερικές φορές κολλιούνται, συνήθως σε ομάδες.
• Εκκολάπτονται σε 1 – 2 μήνες.
• Οι νύμφες συνήθως αναπτύσσονται σε 5 μήνες, αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει έως 15 μήνες.
Τους αρέσει κυρίως να διαβιούν στο εσωτερικό κτιρίων, σε αποχετεύσεις, υπόγεια κτιρίων, οριζόντιους και κάθετους αγωγούς ενώ είναι νυκτόβια και παμφάγα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση