Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αμερικανικές κατσαρίδες σε σπίτια στον Βόλο
Αμερικανικές κατσαρίδες σε σπίτια στον Βόλο

Αμερικανικές κατσαρίδες σε σπίτια στον Βόλο

Aμερικάνικες κτσρίδες (periplaneta americana) κάνουν επιδρομή σε συν του Βόλου τα τελευταία δύο χρόνια και οι εταιρείες απεντόμωσης στις οποίες καταφεύγουν οι τα οικονομούν.

Όπως αναφέρουν ειδικοί στις απεντομώσεις θα πρέπει να καταφεύγουμε στις εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρείες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, ενώ ενδείκνυται η απεντόμωση να γίνεται την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή του Ασύλου στη . Δήμου αλλά και στη Ν. Δημητριάδα και αλλού ζητούν από τη ΔΕΥΑΜΒ να κάνει απεντόμωση στα φρε των ομβρίων, ενώ η επιχείρηση έχει ήδη σε εξέλιξη εργολαβία για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις κατσαρίδες αλλά και των ποντικών.

Η αμερικάνικη κατσαρίδα είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος κατσαρίδα που δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας. Απαντώνται κυρίως στους υπονόμους και τα φρε και μέσω των σωληνώσεων της ς μεταφέρονται στις κουζίνες και στα μπάνια. Τα τέλεια έντομα μπορούν να πετάξουν και έτσι μεταφέρονται σε νέους χώρους όπου δημιουργούν καινούργιες προσβολές.

Απαιτείται καλό κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων γύρω από αποχετεύσεις για να εμποδιστεί η είσοδος των εντόμων στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης θα πρέπει να γίνει υπολειμματικός ψεκασμός κυρίως σε φρεάτια και αποχετεύσεις μειώνει δραστικά τους πληθυσμούς του εντόμου αυτού και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να μεταφερθούν εντός των κατοικιών.

Η αμερικάνικη κατσαρίδα μπορεί να φθάσει σε μήκος τα 44 εκαά, έχει γυαλιστερό κόκκινο-καφέ χρώμα, τα φτερά είναι πιο μακριά από το σώμα στο αρσενικό και μόλις επικαλύπτουν την κοιλιά στο θηλυκό.

Κύκλος ζωής
• Η ωοθήκη, που περιέχει 6 – 28 αυγά, φέρεται από το θηλυκό για αρκετές ημέρες πριν εναποτεθεί. Μερικές φορές κολλιούνται, συνήθως σε ομάδες.
• Εκκολάπτονται σε 1 – 2 μήνες.
• Οι νύμφες συνήθως αναπτύσσονται σε 5 μήνες, αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει έως 15 μήνες.
Τους αρέσει κυρίως να διαβιούν στο εσωτερικό κτιρίων, σε αποχετεύσεις, υπόγεια κτιρίων, οριζόντιους και κάθετους αγωγούς ενώ είναι νυκτόβια και παμφάγα.

"Αλιεύοντας" την είδηση