Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Aλλαγή χώρου εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου
Aλλαγή χώρου εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ για τις εκδηλώσεις του  Πολυτεχνείου

Aλλαγή χώρου εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Στη Λ. Ειρήνης – Καραμπατζάκη η φετινή συγκέντρωση

Αλλάζει ο χώρος συγκέντρωσης Συλλόγων και Σωματείων που πρόσκεινται στο για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και φέτος έχει προγραμματιστεί να γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στο παρκάκι επί των οδών Λ. Ειρήνης – Καραμπατζάκη στη Ν. Ιωνία.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, κάλεσαν στη συγκέντρωση για να τιμηθεί αγωνιστικά η ηρωική στάση των εργαζομένων στα στρατοδικεία, στις και η αλύγιστη στάση τους στα βασανιστήρια, που γιγάντωσαν την αντίσταση του λαού και της νεολαίας, η οποία οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, είπε ότι επιβάλλεται η ανα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με απομόνωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και η ανάπτυξη συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ που θα πορευτούν ενωμένοι και αποφασιστικά, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, για να προετοιμάσουν την πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Ο Θόδωρος Καραγιάννης , μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου ανέφερε ότι τα αιτήματα του τότε είναι επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι , οι ΕΒΕ και η νεολαία υποφέρουν από την ανεργία, τη , τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, από την εμπορευματο και υποβάθμιση της δημόσιας ς και της ς, αλλά και απ' όλες τις καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών στήριξης του κεφαλαίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Χωροας Δημήτρης Χατζηπαναγιωτίδης είπε ότι όταν ο λαός είναι ενωμένος κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να τον νικήσει και τόνισε ότι το σύνθημα για ψωμί – παιδία – ελευθερία, σήμερα αναφέρεται στις ανάγκες των φοιτητών, ενώ το σύνθημα «Έξω οι και το ΝΑΤΟ», είναι επίκαιρο σήμερα που κάποιοι χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου και στήνουν βάσεις στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση