Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αλλαγή χωροθέτησης για το αντλιοστάσιο στα Πλατανίδια ζητούν κάτοικοι της περιοχής
Αλλαγή χωροθέτησης για το αντλιοστάσιο στα Πλατανίδια ζητούν κάτοικοι της περιοχής

Αλλαγή χωροθέτησης για το αντλιοστάσιο στα Πλατανίδια ζητούν κάτοικοι της περιοχής

Αντιδρούν οι μειοψηφίες  και κάτοικοι στην απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ για αντλιοστασίου σε κεντρικό σημείο της παραλίας στα Πλατανίδια όπου υπάρχουν ταβέρνες, ξενοδοχείο και .

 

Το συγκεκριμένο έργο  εντάσσεται  στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στις Δ.Ε. Κ. Λεχωνίων και Πλατανιδίων και το θέμα συζητήθηκε σήμερα  το μεσημέρι  στη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Επίσης κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε το σπάσιμο  τμήματος της νησίδας και η αναδιαμόρφωση φωτεινής σηματοδότησης επί των οδών Φιλαδελφείας – Βυζαντίου – Παπαδιαμάντη.

 

Ο διευθυντής Προγραμματισμού και Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Στεφ. Κανταρτζής ενημέρωσε ότι το στα Πλατανίδια θα δημιουργηθεί σχεδόν στο μέσον της παραλίας, που είναι το χαμηλότερο σημείο του οικισμού, θα είναι υπόγειο και θα κατέβει σε μεγάλο βάθος, για να μπορεί να συγκεντρώσει τα λύματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Λεχωνίων Νίκος Νομικός τόνισε ότι στις αρχές Νοεμβρίου   συγκεντρώθηκαν οι  κάτοικοι , χωρίς  την παρουσία στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ και της Δημοτικής Αρχής και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να γίνει το έργο, ενώ εκφράστηκε η διαφωνία στη χωροθέτηση του αντλιοστασίου.

Ο ίδιος είπε ότι ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει το     βρίσκεται στον αιγιαλό, η πλατεία που δημιουργήθηκε έγινε από μπάζα που μεταφέρθηκαν από τον σεισμό του Βόλου το 1956, ενώ στη θέση εκείνη που είναι χώρος στάθμευσης και σημείο που κάνουν «μανούβρες» τα λεωφορεία, βρίσκεται απέναντι σε δύο ταβέρνες, ένα ξενοδοχείο και δύο μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και θα δημιουργηθεί όχληση με την κατασκευή.

 

Έτσι, πρότεινε τη του στον πρώτο παράλληλο με την παραλία δρόμο, που δεν υπάρχουν τουριστικές μονάδες.

 

Ο σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκος Στόικος ζήτησε να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους των Άνω Λεχωνίων, για να μην επαναληφθούν σκηνές όπως στα Αστέρια Αγριάς και πρότεινε η χωροθέτηση του αντλιοστασίου να γίνει σε περιοχή εκτός σχεδίου του οικισμού με μικρή έκταση που θα αγοράσει η ΔΕΥΑΜΒ και πρότεινε το θέμα να επανέλθει για συζήτηση μετά τη διαβούλευση που θα γίνει, ενώ ήταν θετικός για το αντλιοστάσιο στα Κ. Λεχώνια.

Αναβολή του θέματος πρότεινε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ζητώντας να βρεθεί λύση συναίνεσης με την τοπική κοινωνία.

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία,   ενώ οι μειοψηφίες   συμφώνησαν για το αντλιοστάσιο των Κάτω Λεχωνίων.

 

Για τη  νησίδα

Επίσης, κατά πλειοψηφία ενέκρινε η ΕΠΖ την απομάκρυνση μέρους περίπου 10 μέτρων της νησίδας, καθώς και αναδιαμόρφωση της φωτεινής σηματοδότησης επί των οδών Φιλαδελφείας – Βυζαντίου – Παπαδιαμάντη.

Ο Ν. Στόικος είπε ότι στο σημείο υπάρχουν ουσιαστικά τέσσερις κόμβοι (οδικοί και σιδηροδρομικοί, που δημιουργούν σύνθετο πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε στη εκπρόσωπος της Τροχαίας και του ΟΣΕ και έθεσε θέμα ς αν σπάσει μέρος της νησίδας.

Αρνητικά ψήφισε και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης τόνισε ότι η νησίδα τοποθετήθηκε χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αρκετούς οδηγούς να την παρακάμπτουν από το αντίθετο κυκλοφορίας, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Όπως είπε θα σπάσει μέρος 10 μέτρων και θα επαναρυθμιστούν οι , ώστε να διέρχονται από το σημείο τα οχήματα χωρίς καθυστέρηση.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό, ότι δρομολογείται η λύση για έκδοση νέας άδειας καταστήματος σούπερ μάρκετ στη Μπουρμπουλήθρα. Οι απαντήσεις του υπουργείου και της Πυροσβεστικής ήρθαν μετά από αναμονή μηνών, ο φάκελος ετοιμάστηκε και ήδη κατατέθηκε αίτηση για έκδοση νέας άδειας, που θα της επιτρέψει να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα. Η Επιτροπή έδωσε αναβολή, μέχρι 40 ημέρες, ώστε η Διεύθυνση Πολεοδομίας να εκδώσει τη νέα άδεια.

Τέλος, η ΕΠΖ ενέκρινε την εγκατάσταση καμπινών τηλεπικοινωνιών σε πολλά πεζοδρόμια της πόλης του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση