Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Βόλου για τοποθέτηση πινακίδας
Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Βόλου για τοποθέτηση πινακίδας

Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Βόλου για τοποθέτηση πινακίδας

Ακυρώθηκε πό την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσλίας, η υπ' αριθμ 241/ του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου περί «Λήψης Απόφασης για την τοποθέτηση πινακίδων στην κατεύθυνση «προς  Άξιον Εστί»( 64/ ΕΠΖ)» για Νόμου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, η απόφαση ακυρώθηκε καθώς- μεταξύ άλλων- η συγκεκριμένη επιχείρηση (ιδιωτικό εκπαιδευτήριο προσχολικής αγωγής και Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης) Άξιον Εστί είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδιωτικού δικαίου και δεν περιλαμβάνεται στους κρατικούς υπό την έννοια της παρ.9 του αρθρ1 του Ν.1232/1982.
Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.4 γ ββ του ΚΟΚ «για τη σήμανση των οδών τοποθετούμενες πινακίδες είναι κατά κατηγορίες οι εξής….Γ Πληροφοριακές δηλωτικές…ββ) κατευθύνσεων». Υπό την έννοια αυτή νοούνται ως πινακίδες πληροφοριακές κατεύθυνσης αυτές που πληροφορούν τους χρήστες του οδικού δικτύου κατά τρόπο γενικό  και περιγραφικό (π.χ. σχολείο) και δεν περιλαμβάνουν διακριτικούς τίτλους ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Τέλος σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη, η κρινόμενη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Βόλου περί τοποθέτησης πινακίδων κατεύθυνσης προς ιδιωτική επιχείρηση, με έξοδα του Δήμου Βόλου, κινείται εκτός των προβλεπόμενων διατάξεων περί εκπόνησης κυκλοφοριακών μελετών, ς κι επίβλεψης των εργασιών σήμανσης, σηματοδότησης και ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου του Δήμου.
Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί , από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση