Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Άκυρη η απόφαση του Δ.Σ.Βόλου για παραχώρηση χώρου του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας στο ΚΕΔΔΥ
Άκυρη η απόφαση του Δ.Σ.Βόλου για παραχώρηση χώρου του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας στο ΚΕΔΔΥ

Άκυρη η απόφαση του Δ.Σ.Βόλου για παραχώρηση χώρου του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας στο ΚΕΔΔΥ

Ακυρώθηκε από την Θεσσαλίας, με απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια”, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου περί «παραχώρησης χώρου του Δημαρχείου πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας στο ».

Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει. Ομοίως με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα».

Ωστόσο από τα εν γένει στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι,

α) το συνιστά οργανική μονάδα του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που οριοθετείται ως ευρύτερος δημόσιος τομέας κατά τις διατάξεις της παρ. 6 άρθ. 1 Ν. 1256/82 όπως ισχύει

β) η ως άνω δωρεάν παραχώρηση δημοτικού ακινήτου δεν πραγματοποιείται προκειμένου για την αντιμετώπιση «έκτακτης και επείγουσας ανάγκης» αλλά για την μόνιμου χαρακτήρα στέγαση (΄΄΄΄) και λειτουργία της ανωτέρω υπηρεσίας, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1 άρθ. 185 Ν. 3463/2006

Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152, εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση