Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αγωγή ιδιώτη κατά του Δήμου Βόλου
Αγωγή ιδιώτη κατά του  Δήμου Βόλου

Αγωγή ιδιώτη κατά του Δήμου Βόλου

Για το δι της Αργούς στη Γεωργία

Αγωγή επαγγελματία ιδιώτη, που ζητά αποζημίωση για αθέτηση προφορικής συμφωνίας θα αντιμετωπίσει ο Βόλου, σχετικά με την οπτική καταγραφή του ταξιδιού της Αργούς στη Γεωργία ( 14-22 Ιουλίου 2009), όπως αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή της η Οικονομική Επιτροπή.

Την κατέθεσε στις 12 Απριλίου 2017 στο Βόλου, κάτοικος Γαλατσίου Αττικής, που επικαλείται προφορική συμφωνία, μεταξύ αυτού και του Δήμου Βόλου, για την υλοποίηση οπτικής καταγραφής του πειραματικού ταξιδιού της Αργούς και την άρνηση του Δήμου Βόλου, παρά την ανεπιφύλακτη παραλαβή του σχετικού υλικού, να του καταβάλει το τίμημα.

Ο επαγγελματίας ιδιώτης ζητά με την του να υποχρεωθεί ο Βόλου να του καταβάλει συνολικό 5.950 € με τον νόμιμο τόκο και να κηρυχτεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, επειδή η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων και μέσων, ενώ ο νόμος ορίζει ότι για την περίπτωση αυτή η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα της σχετικής απόφασης.
«Επειδή ο Δήμος Βόλου έχει έννομο συμφέρον για την έκβαση της δίκης, θα πρέπει να χορηγηθεί εντολή και πληρεξουσιότητα στην δικηγόρο του Δήμου να ενεργήσει όλες τις κύριες και παρεπόμενες πράξεις, δικαστικές και εξωδικαστικές, που αφορούν τη δίκη, να καταθέσει προτάσεις, προσθήκη κ.λπ. και να παραστεί στο Βόλου κατά τη συζήτηση της αγωγής, για την αντίκρουση αυτής και για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου”, ανέφερε η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας προς την επιτροπή.

Ακόμη, η Οικονομική επιτροπή ανέλαβε πολυετή υποχρέωση για τη μισθοδοσία προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης “Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου”, ενώ ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη και την όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την “Προμήθεια τροφών για την σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Καταφυγίου διάρκειας ενός έτους από την σύμβαση”, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 19.666,40 € (με Φ.Π.Α 24%).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση