Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αυτοδίκαιη αργία στον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου
Αυτοδίκαιη αργία  στον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου

Αυτοδίκαιη αργία στον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου

Διπιστωτική πράξη υτοδίκαιης θέσης υπαλλήλου σε αργία υπέγραψε χθες ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. για τον πρώην ταμία του Δήμου , που κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 270.000 €.

Στη διαπιστωτική  αναφέρεται ότι “διαπιστώνουμε την αυτοδίκαιη θέση σε αργία του υπαλλήλου του Δήμου μας Σ.Ρ., λόγω της επιβολής σε βάρος του πειθαρχικής ποινής οριστικής πράξης, κατά τα διαλαμόμενα στην αριθ. 2/2017 του πρακτικού 3/11-7-2017 συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Α' και Β΄ Βαθμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία κοινοποιήθηκε στον ανωτέρω υπάλληλο την 2-8-2017.

Η επίδοσης της πειθαρχικής απόφασης αποτελεί την έναρξης της θέσης του ανωτέρω υπαλλήλου σε αυτοδίκαιη αργία, η οποία θα λήξει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον ασκηθεί προσφυγή .

Ο ανωτέρω υπάλληλος κατά το διάστημα της αργίας θα απέχει από την άσκηση των κύριων και παρεπομένων καθηκόντων του , ενώ ισχύουν επίσης για το ίδιο διάστημα οι διατάξεις των άρθρων 38-42 του Ν. 3584/2007 και οι αποδοχές του, κατά το χρονικό διάστημα της θέσης του σε αργία θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 109 Ν. 3584/2007, όπως ισχύουν σήμερα.

Tο ύψος του ελλείμματος στο ταμείο του Δήμου είχε διαπιστωθεί από έλεγχο ορκωτών λογιστών που είχε ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου 2016 και την επόμενη μέρα υπογράφηκε η αντικατάστασή του από τη θέση του ταμία”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση