Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα…
Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα…

Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα…

 

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιείται η σιωπηλή διαμαρτυρία για τον εμποδισμό της ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις . Στο Βόλο η   δράση θα υλοποιηθεί την 12.00 το μεσημέρι στην “πιστοποιημένη” στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί, χωρίς να περπατούν, για 10 λεπτά (12.00-12.10),  με την μάσκα του Άφωνου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.

 Πρόσκληση στους συμπολίτες τους έστειλαν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας.

Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα, το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης σχεδόν στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

Έτσι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ομάδες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, θα καλέσουν τις τοπικές αρχές και τους συμπολίτες τους σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με την δράσης «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα».

Με κοινή απόφασή τους, οι ομάδες του ECOMOBILITY (5ο Γυμνάσιο Βόλου), FREEMOBILITY (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου) και ο υπεύθυνος πόλης  Πέτρος Μπέλλος, επέλεξαν ως σημείο διαμαρτυρίας την “πιστοποιημένη” παιδική χαρά στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, απαιτώντας πρόσβαση όλων των παιδιών με αναπηρία στις παιδικές χαρές, με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια, για χρήση και από παιδιά με αναπηρία.

Μένουμε “ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ” και λέμε ένα ισχυρό “ΟΧΙ” σε ξεχωριστές παιδικές χαρές για παιδιά με αναπηρία.

Λέμε “ΝΑΙ” στην πρόσβαση όλων των παιδιών σε κάθε παιδική χαρά… λέμε “ΝΑΙ” στο παιχνίδι με τους φίλους χωρίς αποκλεισμούς!!!

Περισσότερες πληροφορίες στον Υπεύθυνο Πόλης των εκστρατειών Ecomobility & Free Mobility Πέτρο Μπέλλο, τηλ 6972852094 και δηλώσεις συμμετοχής στο email : ippokampos.volos@yahoo.com.

 

Η δημοτική αρχή

Με έκπληξη, δυσάρεστη, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κ. Πέτρου Μπέλου, προέδρου του συλλόγου «Ιππόκαμπος» και υποψηφίου δημοτικού συμβούλιου με την παράταξη Σκοτινιώτη, να ηγηθεί «άφωνης διαμαρτυρίας» συμπολιτών – ΑμΕΑ, διαμαρτυρόμενος ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ρατσιστικά και δεν εγκαθιστά ειδικά παιχνίδια στις παιδικές χαρές, που κατασκευάζει και παραδίδει προς χρήση στα παιδιά της πόλης μας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφού υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Μπέλος ήταν γνώστης της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην κατασκευή παιδικής χαράς αποκλειστικά για παιδιά με προβλήματα στην περιοχή του πάρκου του Αναύρου, παρά ταύτα δεν αντέτεινε κάποια άλλη πρόταση, όπως αυτή που τώρα διατυπώνει, και που φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την κάνουμε αποδεκτή. Αντί, λοιπόν, μιας αποκλειστικής, για ΑμΕΑ, παιδικής χαράς, θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις και προσθήκες σε όλες τις υπάρχουσες και αυτές που θα κατασκευαστούν σύντομα. Τόσο απλά.

Ασφαλώς βέβαια και δεν τρομάξαμε από τις μικροπολιτικές, σε κάθε περίπτωση, μεθοδεύσεις του κ. Μπέλου, που είναι πασίδηλο από ποιον υποκινούνται, και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλους ότι η Δημοτική Αρχή δεν πορεύεται με διακρίσεις και αποκλεισμούς και είναι αρωγός κάθε κοινωνικής τάξης, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Είναι, δε, εύλογο να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία και εντονότερο ενδιαφέρον για όλους εκείνους που η κατάστασή τους το απαιτεί. Ασφαλώς και δεν θα «τιμωρήσουμε» το σύνολο των συγκεκριμένων συμπολιτών μας για τις κουτοπόνηρες, μικροπολιτικές πρακτικές του προέδρου τους, που άλλωστε ήταν και το σήμα κατατεθέν του καθεστώτος που υπηρέτησε, πάντα εν αφωνία, παρά τις ελλείψεις και την εγκατάλειψη…

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση