Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΑΕΠΟ για ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου
ΑΕΠΟ για  ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου

ΑΕΠΟ για ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου

 

Με απόφαση του προέδρου ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας Κ. ανωτή, εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση η Έκδοση Απόφασης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για το έργο: “Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Βόλου”» προϋπολογισμού 6.820 με .

Η υπηρεσία αφορά το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της ς Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παραγόμενων σύμμεικτων αποβλήτων, αλλά και των προδιαλεγμένων οργανικών. Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων () . Μαγνησίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εξασφάλισε με την με αρ. πρωτ. 1538/90359/22-11-2017 τροποποίηση της ΑΕΠΟ του ΧΥΤΑ/Υ Π.Σ. Βόλου, στην οποία περιλαμβάνεται και η αδειοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και της Μονάδας επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Σε συνέχεια της από 18-4- υποβολής του φακέλου για την ανανέωση της ΑΕΠΟ στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της ς Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται από την κείμενη και της με αρ. πρωτ. οικ. 1110/63695/3-5-2018 επιστολής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της ς Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, καθίσταται απαραίτητη η υποβολή φακέλου για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του συνόλου των λειτουργούντων και σχεδιαζόμενων υποδομών επεξεργασίας και τελικής διάθεσης στερεών αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως αυτές έχουν ήδη αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά με τις προγενέστερες αποφάσεις έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Το σύνολο των σχεδιαζόμενων υποδομών περιλαμβάνονται στην «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείριση Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου, ενώ η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση